Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Trafikingenjör

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 3 februari.

Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling?

 

Arbetsuppgifter

Trafikverket Region Stockholm söker nu två trafikingenjörer  med två olika fokusområden. Den ena trafikingenjören har ett fokus på ansvar för hantering av myndighetsärenden kopplade till väg- och trafiklagstiftning och den andra har ett fokus på projektstöd till Trafikverkets investerings- och underhållsprojekt på väg.

Som trafikingenjör med fokus på ärendehantering arbetar du med att handlägga och fatta beslut i myndighetsärenden utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Handläggningen ska resultera i likvärdig service, likartad tillämpning, samt ett effektivt utnyttjande av transportsystemet. Du företräder Trafikverket på regional nivå i ärenden som berör trafikområdet och ger information och tar emot synpunkter från medborgare, näringsliv, myndigheter och media. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem.

Som trafikingenjör med inriktning på specialiststöd, så kommer du att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. En stor del av trafikfrågorna innefattar arbete på väg (APV).

Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.
  • har flera års relevant yrkeserfarenhet inom trafikfrågor ex inom trafikplanering och  myndighetsutövning.
  • har goda kunskaper inom Trafiklagstiftning såsom Väglagen, Trafikförordningen samt Vägmärkesförordningen
  • har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).
  • har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.
  • har erfarenhet av arbete som expertstöd i arbete med Trafiklagstiftning
  • har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder
  • har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.

För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du drivs av att självständigt driva dina ärenden framåt. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Tester kommer vara en del av denna rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade till att hållas 27 samt 30 januari 2020 på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-03