Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Utredare trafikmiljö Kristianstad

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare trafikmiljö Kristianstad. Vi vill ha din ansökan senast den 10 mars.

Vill du arbeta som Utredare med inriktning trafikmiljö i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta som Utredare trafikmiljö i en framtidsbransch? Enheten Trafikmiljö ansvarar för utredningar av nationell och strategisk karaktär såväl inom trafikmiljöområdet och arbete på väg. Framtagning av föreskrifter och regelverk är löpande uppgifter inom enheten. En viktig del är utvecklingen av regionernas arbetssätt inom Trafikmiljö.

Som Utredare Trafikmiljö kommer du medverka i nationella och strategiska utredningar som berör lagar och förordningar som väglagen, trafikförordningen och vägmärkesförordningen. Det kan vara framtagning av riktlinjer och rutiner som behövs utifrån krav på en rättssäker handläggning. Det kan också vara specifika frågeställningar vid bedömning av ärenden. Du kommer utifrån din juridiska kompetens stötta medarbetare inom enheten och regionerna i frågor av juridisk karaktär omfattande ansvar, tolkningar och kravställningar. Arbetsuppgifterna är komplexa då olika lagar och regler påverkar utförande av entreprenader. Arbetet innebär externa kontakter med andra myndigheter, länsstyrelser, kommuner och näringsliv. Du kommer att samarbeta såväl med medarbetare inom enheten som med Trafikverkets jurister.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning juridik alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig relevant yrkeserfarenhet inom väg- och trafikmiljöområdet
  • har goda kunskaper i svenska både vad gäller tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har god kunskap om lagar och förordningar inom trafikmiljöområdet
  • har erfarenhet vad gäller juridiskt utredningsarbete
  • har erfarenhet vad gäller utredningsarbete i offentlig förvaltning

 

För att lyckas i rollen bör du ha en god analytisk förmåga. Som Utredare med inriktning Trafikmiljö bör du kunna arbeta självständigt med komplicerade frågeställningar. Det är viktigt att du är en god kommunikatör vilket visar sig genom en god förmåga att förmedla och förklara komplexa juridiska frågor på ett pedagogiskt vis. Som person drivs du av att lösa problem och ta fram nya arbetssätt. Då arbetet innebär mycket kontakter internt och externt är det också viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Övrig information

Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras den 10:e april på Trafikverkets kontor i Kristianstad.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10