Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rekryteringsprocessen

Alla ska känna sig välkomna att söka jobb hos oss och vår rekryteringsprocess ska vara en positiv upplevelse för dig som kandidat.

Vi strävar efter att genomföra fördomsfria rekryteringar med ett inkluderande synssätt - genom att fokusera på individens kompetens och potential, istället för att ta fasta på det yttre som till exempel namn, ålder, kön eller hårfärg. Som kandidat ska du känna dig trygg med att bli sakligt och rättvist bedömd. 

Vid rekrytering i staten utgår vi från regelverket kring förtjänst och skicklighet som syftar till att motverka korruption och rekrytera den mest lämpade kandidaten. Skickligheten ska sättas främst, vilket betyder att vi gör en helhetsbedömning av utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet för att tillsätta den bäst lämpade kandidaten.

Urvalsprocessen

Vi gör ett första urval baserat på de svar du angett på urvalsfrågorna (erfarenhets- och utbildningskrav). Om du tillhör dem som bäst uppfyller kraven vi ställt i annonsen går du vidare till nästa steg.

I flera av våra rekryteringsprocesser använder vi oss av arbetspsykologiska tester som urvalsverktyg innan vi bjuder in till en första intervju. För slutkandidaterna kan det bli aktuellt med kompletterande djupintervjuer och/eller arbetsprover. Slutligen kontaktar vi referenspersonerna.

Vi strävar efter att ge dig besked så snart som möjligt i anslutning till respektive utvärderingsmoment. Det tar normalt cirka två till tre månader från sista ansökningsdagen tills vi har beslutat om vem som fått tjänsten. Om du har varit på intervju kontaktar vi dig personligen, annars får du ett meddelande via e-post om att tjänsten är tillsatt med en annan sökande. Den tillsatta tjänsten anslås på den offentliga anslagstavlan på huvudkontoret i Borlänge.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning i Trafikverket.