Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Så här söker du jobb hos oss

För att söka ett utannonserat jobb hos oss, klicka på knappen "sök tjänsten här" som finns längst ner i varje annons. Fyll i dina uppgifter i formuläret, svara på frågorna och bifoga ditt CV.

När du har skickat in din ansökan får du ett mejl som bekräftar att vi har mottagit den. Ansökan kan göras ända fram till klockan 24.00 sista ansökningsdagen, sedan stängs annonsen och försvinner från listan med aktuella annonser.

Eftersom vi är en myndighet så betraktas alla inkomna ansökningshandlingar som offentliga.

Urval och utvärdering

Vi börjar gå igenom ansökningarna snarast möjligt efter att ansökningstiden har gått ut.

Om du tillhör dem som bäst uppfyller kraven vi ställt i annonsen kallas du till en personlig intervju. I en del rekryteringar använder vi urvalstester för att göra ett första urval. För slutkandidaterna kan det bli aktuellt med kompletterande djupintervjuer, urvalstester eller arbetsprover. Slutligen kontaktar vi referenspersonerna. När vi har tillsatt tjänsten hör vi av oss till alla som sökt. Om du har varit på intervju kontaktar vi dig personligen, annars får du ett meddelande via e-post om att tjänsten är tillsatt med en annan sökande.

Det tar normalt mellan två och tre månader från sista ansökningsdagen tills vi har beslutat om vem som fått tjänsten. Om anställningen är säkerhetsklassad kan det dock ta lite längre tid, eftersom vi bland annat måste göra en registerkontroll hos Säkerhetspolisen.