Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Biträdande Verksamhetsområdeschef

Välkommen att söka jobb hos oss som Biträdande Verksamhetsområdeschef. Vi vill ha din ansökan senast den 3 maj.

Med visionen att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt är Trafikverket med och bygger ett tillgängligt Sverige för en hållbar samhällsutveckling. Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar Trafikverket till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Ostlänken, Förbifart Stockholm, Västlänken och ERTMS är några exempel på våra pågående projekt.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som biträdande chef för verksamhetsområde Stora Projekt är en unik möjlighet för dig som vill arbeta med Sveriges absolut mest utmanande infrastrukturprojekt. Rollen har en intressant bredd och erbjuder möjligheter att påverka branschen. Stora projekt har sammanlagt 12 projekt på olika platser i Sverige, men med tyngdpunkten i Göteborgs- och Stockholmsområdet. Alla har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Idag är vi ca 600 medarbetare och ett stort antal konsulter, men för att klara våra nya utmaningar och kraftigt ökande volymer kommer vi bli än fler de närmaste åren.

Som biträdande verksamhetsområdeschef så kommer du tillsammans med verksamhetsområdes-chefen leda och samordna projektportföljen. Du kommer att vara ordförande i cirka 5 av projektens styrgrupper och stötta projektcheferna i deras uppdrag att säkra projektens framdrift och leveranser. I uppdraget ingår även att vara ansvarig för och drivande i delar av den utveckling av vår verksamhet som vi kontinuerligt bedriver. Vi har stort fokus på att utveckla hur vi leder och styr våra projekt, uppföljning och analys av portföljen samt utveckling av vår kompetens, kultur och ledarskap.

Den biträdande Verksamhetsområdeschefen ingår i Stora projekts ledningsgrupp tillsammans med projekt- och avdelningschefer.

Kvalifikationer

Du har verkat i chefs- och ledarroller på strategisk nivå för komplexa uppdrag i stora företag eller organisationer under många år och kan visa på resultat påverkat av din prestation. För att lyckas i den här rollen behöver ditt ledarskap vara mångsidigt och du har bland annat som chef lett och utvecklat verksamhet under olika förändringsskeden och genom andra chefer. Erfarenhet från beställarroll, anläggningsbranschen eller stora projekt samt erfarenhet av komplexa affärsförhandlingar är ett måste. Har du dessutom arbetat i ledande roller i olika delar av branschen, tex som konsult, entreprenör eller beställare, så är det meriterande.

Din utbildningsbakgrund är en universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med inriktning teknik, ekonomi eller samhällsvetenskap, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett måste.

Som person är du analytisk, empatisk, har en väl utvecklad strategisk förmåga kopplad med en lika god förmåga att planera, strukturera och driva arbetet i mål och uppnå resultat. I den här rollen blir du en viktig företrädare för verksamhetsområdet både externt och internt. Vi ser därför att du har mycket god förmåga att bygga förtroende och långsiktiga relationer, att kommunicera utifrån mottagarens behov och att skapa engagemang och delaktighet i organisationen. För att vi ska vara framgångsrika i en föränderlig omvärld behöver vi kontinuerligt driva utveckling och ditt ledarskap är av avgörande betydelse för att skapa förutsättningar för det.

Som chef är du en viktig företrädare för Trafikverket vilket ställer krav på hög integritet och ett starkt etiskt och moraliskt förhållningssätt. Genom ditt ledarskap är du ett föredöme för organisationen och du agerar alltid så att förtroendet för vår verksamhet upprätthålls.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort är Solna. Tjänsteresor, främst inom landet, förekommer.
 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE. Du kan göra en intresseanmälan på SOURCE hemsida http://www.source-executive.se eller ansöka direkt via Trafikverkets hemsida. Sista ansökningsdag är 2019-05-03. Urvalstester förekommer som en del av rekryteringsprocessen. Frågor om tjänsten besvaras av Erik Asp 073-352 34 81, erik.asp@source-executive.se eller Bianca Gideback 070-811 03 64, bianca.gideback@source-executive.se. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-03