Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Funktionsansvarig Fastighet och avtal E4 Förbifart Stockholm

Välkommen att söka jobb hos oss som Funktionsansvarig Fastighet och avtal E4 Förbifart Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 15 mars.

Som Funktionsansvarig Fastighet och avtal på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. 

Vill du vara med och ansvara för fastighetsfrågor i ett av Trafikverkets och Sveriges största infrastrukturprojekt, E4 Förbifart Stockholm? Program E4 Förbifart Stockholm binder ihop norra och södra Stockholm, vilket leder till att människor och varor kan ta nya, smidigare resvägar.

Programmet söker nu en Funktionsansvarig Fastighet och avtal för placering i Solna. Är du vår nya medarbetare?

Om jobbet

Som funktionsansvarig för fastighet och avtal på E4 Förbifart Stockholm har du ansvar för markåtkomst och ersättningsfrågor i programmet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att samordna och arbetsleda markförhandlarna. Rollen innebär även att teckna fastighetsrättsliga avtal och företräda Trafikverket vid lantmäteriförrättningar.

Programmet befinner sig i ett pågående byggskede vilket innebär att funktionens arbete kommer att vara mer inriktat på fastighetsrelaterade aktiviteter som hanterar frågor kring pågående och avslutande av entreprenadarbeten. Det innebär bland annat att ett större fokus läggs på exempelvis hantering av skador, omgivningspåverkan, ändringar- tillägg av arbetsplan/vägplan, avtalsbevakning och slutregleringar. Förberedelse för överlämning till verksamhetsområde Underhåll vid projektets slutförande är också ett viktigt ansvarområde.

Du ingår även i ett nätverk av markförhandlare inom Stora projekt, avdelning Teknik, Miljö och Fastighet. Detta ger dig stora möjligheter till samarbete med och stöd från andra med samma arbetsuppgifter samt kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom den egna organisationen - vilket vi ser som en stor styrka. Det finns även möjlighet att driva eller delta i vårt forsknings- och utvecklingsarbete eller i utvecklingen av vårt arbetssätt.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i den här rollen bör du vara strukturerad, duktig på att samordna och prioritera och kan ta ansvar för helheten. Du har ett helikopterperspektiv samtidigt som du ska kunna stå stadigt i markförhandlarfrågorna och kan arbeta operativt med sakfrågorna. Du är relationsskapande och kommunikativ och tycker om att leda och styra.

För att lyckas i den här rollen bör du:

  • ha en högskoleexamen inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller juristexamen alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • ha flerårig arbetslivserfarenhet av styrning och ledning i en samordnande funktion inom fastighetsrätt.
  • erfarenhet av förhandling och framtagande av fastighetsrättsliga avtal.
  • ha goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • ha B-körkort.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av större infrastrukturprojekt inom väg och/eller järnväg.
  • har erfarenhet av att ha arbetat med projekt i byggskede.

Övrig information

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype vecka 13.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-15