Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Funktionsledare för Testbana

Välkommen att söka jobb hos oss som Funktionsledare för Testbana. Vi vill ha din ansökan senast den 6 oktober.

Som Funktionsledare för Testbana på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Inom ERTMS-programmet bedrivs Trafikverkets arbete med att införa den europeiska standarden för järnvägens signalsystem, ERTMS, i Sverige. Det arbetet består av att utveckla ERTMS-marksystem och därefter införa dessa på den svenska järnvägen. Projekt "System" inom ERTMS-programmet ansvarar för utvecklingen av ERTMS marksystem, inför utrullningen av ERTMS-systemen i det svenska järnvägsnätet.

ERTMS-programmet står nu inför utrullning av ERTMS-systemet på Malmbanan inför den fortsatta utrullningen på Scanmed Öst (Södra Stambanan) och därefter fortsättning med hela det svenska järnvägsnätet. Programmet behöver rekrytera en funktionsledare som kan hålla samman, driva och utveckla arbetet som bedrivs inom funktionen "Testbana". Inom funktionen bedrivs utveckling av våra två testbanor, Katrineholm - Åby och Mertainen, samt genomförande av testkampanjer med åtföljande analyser.

Inom funktionen bedrivs arbeten inom följande områden:

 • Anpassa testbanorna för att kunna genomföra önskade tester.
 • Långtidsplanera testbehov för att säkra tider i spår
 • Planera genomförandet av testkampanjer och säkra erforderliga testresurser.
 • Genomföra tester, ofta med fordon och rapportera testresultatet.

Som funktionsledare för Testbana ansvarar du för att leda verksamheten inom funktionen med ett team på fem till tio medarbetare. Vidare ingår du i ledningsgruppen för projektet System.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning, eller kombinerat med erfarenhet, som vi bedömer likvärdig.
 • har minst två års relevant och aktuell erfarenhet av projektledning inom teknisk komplex verksamhet.
 • har minst två års aktuell och relevant erfarenhet av planeringsarbete för arbeten i järnvägsmiljö
 • uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska.
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant erfarenhet av tester av komplexa integrerade realtidssystem.
 • har erfarenheter från trafikstyrning för järnväg, speciellt från ERTMS.
 • har erfarenheter av att inneha byggherreansvar

vi ser att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Likaså drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Vi ser det som en självklarhet att du är en god kommunikatör vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

 

Övrig information

I denna rekrytering kan komma att användas webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-06