Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Miljöspecialist byggskede

Välkommen att söka jobb hos oss som Miljöspecialist byggskede. Vi vill ha din ansökan senast den 17 november.

Vill du arbeta som miljöspecialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Har du erfarenhet av miljöfrågor inom infrastruktur, samhällsplanering eller samhällsbyggande och vill vara med och bidra till samhällsutvecklingen? Trafikverkets verksamhet Stora Projekt söker nu en erfaren miljöspecialist!

Vi kan erbjuda dig ett spännande, varierande och utvecklande arbete där du i din roll som specialist ingår i en stödfunktion till vår verksamhet på Stora Projekt..

Som miljöspecialist är ditt huvudsakliga uppdrag att samordna miljöarbetet i väg- och järnvägsprojekt. Detta innebär att du som miljöstöd i projekten arbetar med att planera, styra och följa upp miljöarbetet från planläggning till och med genomförandeskedet. Detta innebär bedömning av miljöaspekter i projekten, att säkerhetsställa att miljölagstiftningen följs och att se till att Trafikverkets rutiner och verktyg för miljö följs och tillämpas. Du deltar i möten och har kontakter med olika myndigheter och samrådsparter. I uppdraget som miljöspecialist ingår det även att delta i det strategiska arbetet med utveckling av Trafikverkets miljöarbete inom olika ämnesområden. Inriktningen på det strategiska arbetet bestäms utifrån din kunskapsprofil och eget intresse. Exempel på ämnesområden är natur, buller och vibrationer, klimat, hållbarhet och vatten.

Anställning på Stora Projekt innebär att du kan jobba mot flera olika projekt företrädelsevis projekt i byggskede så som Västlänken och Olskroken planskildhet. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt projekten Förbifart Stockholm, Ostlänken, Mälarbanan, Göteborg-Borås, Hässleholm-Lund, Västlänken och Olskroken planskildhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom miljöområdet, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi tillsammans bedömer likvärdigt
  • har minst fem års erfarenhet av miljöarbete inom samhällsplanering och samhällsbyggande eller liknande verksamhet
  • har bred generell miljökompetens (inkl. miljörätt) och erfarenhet av arbete med olika miljöfrågor gärna i samordnande funktion.
  • har erfarenhet av samordning och styrning av miljöarbetet i entreprenadskedet.
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från stora infrastrukturprojekt

För att lyckas i rollen ser vi att du har förmåga att tänka strategiskt och se helhetslösningar utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Din problemlösningsförmåga samt din förmåga att planera och strukturera är god, och du är också initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har också god samarbetsförmåga och kan kommunicera på med både kollegor och Trafikverkets intressenter.

Övrig information

Information om våra förmåner finner du via länken:https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-17