Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektingenjör Avtal Tvärförbindelse Södertörn

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör Avtal Tvärförbindelse Södertörn. Vi vill ha din ansökan senast den 18 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör är du ett stöd till projektledaren i delprojekt Plan, omvärld och tillstånd och avlastar och biträder denne i hela processen. Du stöttar bland annat i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, i den formella processen i uppdraget, samt säkerställer att arbetet genomförs enligt de lagar och bestämmelser som finns.

Att vara projektingenjör innebär att man kommer i kontakt med projektet i hela kedjan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen om minst 180 hp. Vi ser att du har erfarenhet av infrastrukturprojekt i planskede inklusive den formella processen samt avtalsfrågor. Körkort för personbil är ett krav för tjänsten. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- riskhantering

- tidsplanering

- ekonomiuppföljning

- markförhandling

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du god problemlösningsförmåga som gör det lätt för dig att identifiera problem och utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare har du en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och är en skicklig administratör. Du har också ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är en initiativtagande person som självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Utöver detta har du mycket god samarbetsförmåga, goda ledaregenskaper samt arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. 

Intervjuerna kommer hållas i Solna v. 34 och 35. 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-18