Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Projektingenjör Västlänken - Centralen

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör Västlänken - Centralen. Vi vill ha din ansökan senast den 23 februari.

Som Projekingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör som stöd till delprojekt Centralen inom projekt Västlänken! Hos oss i beställarorganisationen finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter i och med att delprojekt Centralen huvudsakliga uppgift är att leda och styra den entreprenör som ska bygga Centralen.

Du kommer vara placerad på projektstaben som leds av stabschefen. Ditt uppdrag kommer att vara att stödja delprojektledningen inom Centralen tillsammans med ytterligare två projektingenjörer som arbetar med ekonomi och dokumenthantering/administration. Övriga kollegor i beställarorganisationen har roller med fokus på kontroll och uppföljning inom projektering och produktion. Du kommer sitta tillsammans med den entreprenör som ska bygga anläggningen och kontraktsformen är en samverkansentreprenad.

För oss är det viktigt med en kultur som har fokus på samverkan och framdrift för att nå våra mål att leverera en färdig anläggning år 2026. Våra värderingar är framför allt att vi gör varandra bra.

De arbetsuppgifter som kommer att ingå i din roll som projektingenjör är följande:

 •  Stödja delprojektledare Centralen med att samordna fakturagranskningen av entreprenörens fakturaunderlag
 •  Kontaktperson för frågor om entreprenörens ersättning för självkostnader enligt kontrakt
 •  Stöd i inköpsprocessen gentemot entreprenören
 •  Stöd i den ekonomiska uppföljningen av entreprenadkontraktet
 • Stöd till produktionsledningen med att ta fram underlag för uppföljning av entreprenaden

 

Kvalifikationer

Vem är du?

För rollen som projektingenjör är det viktigt att du har en god problemlösningsförmåga vilket innebär att du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Du hittar snabbt lösningar på uppkomna problem och löser dessa på ett logiskt sätt.  Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.  Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt och pedagogiskt sätt, där du också är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är självgående genom att du tar ett stort ansvar för din uppgift, strukturerar ett angreppsätt och driver dina processer vidare. 

Vi söker dig som

 • har en högskoleexamen med inriktning samhällsbyggnad
 • har erfarenhet av administrativt arbete som diarieföring, sammanställning av stora mängder data samt kundhantering
 • har erfarenhet av att ha arbetat med fakturagranskning och ekonomiuppföljning inom ett stort infrastrukturprojekt med ersättning via självkostnad
 • har erfarenhet av att arbetat som stöd i ersättningsformen för konsultuppdrag och entreprenader
 • har arbetat med projektuppföljning avseende entreprenörernas inköp och kvalitetsgranskning av arbetssätt
 • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Övrig information

Intervjuer kommer att ske i Göteborg under vecka 10

Tjänsten är en visstidsanställning tom 2021-12-31

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-23