Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Projektingenjör/Projektkoordinator E4 Förbifart Stockholm

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör/Projektkoordinator E4 Förbifart Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 25 maj.

Som projektingenjör/projektkoordinator till E4 Förbifart Stockholm på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Hos oss på E4 Förbifart Stockholm projektenhet Installationer involveras du i ett av Sveriges genom tiderna största anläggningsprojekt. Du kommer vara del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv, och tillsammans ansvarar vi för hela sträckningens installationsentreprenader.

Nu söker vi dig som vill vara med på spännande och lång resa där du kommer att utvecklas i rollen med arbetsuppgifterna.

Läs mer om installationsentreprenaderna i länken längre ner i annonsen.

Om jobbet

Projektenheten Installation består av 4 projekt som omfattar 2 eller flera kontrakt, en enhetsstab, en operativ ledning samt en projektgemensam verksamhet. Enhetens uppdrag omsluter cirka 6 miljarder. Nu söker vi flera erfarna projektingenjörer som kommer att arbeta både i projekten och i de stödjande verksamheterna.

Som projektingenjör/projektkoordinator har du en nyckelroll och arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna där det huvudsakliga ansvarsområdet är projektledarstöd där du har en koordinerande och administrativ roll. Du kommer bland annat att:

 • planera, bevaka och följa upp krav i beställarens kontrollprogram och se till att kvalitetsarbetet i projektet drivs enligt plan i samråd med projektledare
 • samordna projektets granskningshantering av dokumentleveranser
 • ansvara för planering, ledning samt uppföljning av det interna administrativa arbetet som utförs inom ett eller flera projektet
 • administrera projektets underrättelsesystem avseende behörigheter mm samt stödja projektledare i förberedelserna och vidarehantering av underrättelser
 • hantera allmänna administrativa uppgifter

Rollen är perfekt för dig som har erfarenhet från lite större projekt och som trivs i en administrativ roll men som samtidigt vill utvecklas i ett unikt projekt med fantastiska kollegor.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett prestigelöst förhållningssätt med en god samarbetsförmåga och är en relationsbyggare som bidrar till effektiva team. Du arbetar strukturerat där du växlar mellan att planera och driva arbetet framåt samt självständigt utföra delegerade arbetsuppgifter. Du är uthållig och har ett långsiktigt förhållningssätt.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års aktuell erfarenhet av komplexa bygg- och anläggningsprojekt eller gärna installationsprojekt med arbetsuppgifter inom exempelvis projektstyrning, projektkoordinering eller projektadministration
 • god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • har erfarenhet av arbeta i samverkansprojekt
 • har erfarenhet av arbete inom ett eller flera av områdena kvalitet-, miljö-, ekonomi- eller tidsstyrning
 • har kunskap inom entreprenadjuridik

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 8-9 juni.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-25