Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Projektledare- Funktionsledare Testlabb

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare- Funktionsledare Testlabb. Vi vill ha din ansökan senast den 15 mars.

Som Funktionsledare för Testlabb på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Inom ERTMS-programmet bedrivs Trafikverkets arbete med att införa den europeiska standarden för järnvägens signalsystem, ERTMS, i Sverige. Det arbetet består av att utveckla ERTMS-marksystem och därefter införa dessa på den svenska järnvägen. Projekt "System" inom ERTMS-programmet ansvarar för utvecklingen av ERTMS marksystem, inför utrullningen av ERTMS-systemen i det svenska järnvägsnätet

Som en del av detta uppdrag har vi byggt upp två testmiljöer, ett hos vardera av Trafikverkets leverantörer av ERTMS-system.

Testmiljöerna används i huvudsak för :

-         att testa att de båda marksystemen kan integreras med varandra dvs att de går att koppla samman och att det går att bedriva järnvägstrafik över systemgränser utan störningar.

-         att testa att marksystem som driftsätts är kompatibla med existerande ombordsystem på tåg.

-         att skapa möjligheter för tågsoperatörer att testa ombordsystem mot ERTMS- marksystem.

-         att göra egna tester för att säkra att inga okända fel finns i de ERTMS-marksystem som skall driftsättas i anläggningar


Arbetsuppgifter :

-         Utveckla och förvalta testspecifikationer för aktuella testbehov och konfigurationer

-         Tillse att hård- och mjukvara för testmiljöerna hos våra leverantörer, är uppbyggda och konfigurerade för aktuella testfall och möjliggöra genomförandet av testerna.

-         Samordna testerna mellan våra båda miljöer.

-         Dialog med båda systemleverantörerna för god planering, och framdrift.

-         Allmänna administrativa uppgifter som att lägga beställningar, planera och rapportera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120p) eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst två års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration inom teknisk verksamhet
  • har arbetserfarenhet av utveckling av digitala IT-system eller av signalteknik för järnväg
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har arbetat med tester av digitala signalsystem för järnväg
  • har Projektledarerfarenhet

Som person har du: god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Likaså drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Vi ser det som en självklarhet att du är en god kommunikatör vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Övrig information

I denna rekrytering kan komma att användas webbaserade tester, som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-15