Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektledare för utveckling av metoder och arbetssätt

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare för utveckling av metoder och arbetssätt. Vi vill ha din ansökan senast den 30 september.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker nu en Projektledare för utveckling av metoder och arbetssätt inom Program ERTMS!

Arbetsuppgifter

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som projektledare inom projekt Stora Stationer. Projekt Stora Stationers uppdrag är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar (så som Hallsberg och Malmö) till ERTMS. Projektet är under uppstart och kommer att etableras under de närmsta två åren. I rollen som projektledare kommer du att jobba med både operativa och strategiska frågor avseende projektets metoder och arbetssätt. Dina uppgifter kommer bl.a. omfatta:

 • Definiera metoder, arbetssätt och processer som ska följas av samtliga i projektet
 • Definiera upphandlingsstrategier
 • Interagera med kringliggande organisationer och definiera gränssnitt gentemot dessa
 • Definiera och identifiera generella krav på anläggningen
 • Genomföra analyser och definiera strategier kring projektets framgångsfaktorer

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning som Civilingenjör alternativt motsvarande utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har mer än än 5 års arbetslivserfarenhet inom relevant område
 • har erfarenhet av utveckling av metoder och arbetssätt inom ett större projekt

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet avseende projekterings- eller entreprenadupphandlingar
 • har erfarenhet av anläggningsprojekt järnväg
 • har erfarenhet kring processutveckling
 • har erfarenhet som projektledare

Som person är du kommunikativ, analytisk och visar goda ledarskapsegenskaper samt har en stark förmåga att skapa framdrift i en organisation.

Övrig information

Tjänsten är placerad i Solna, Örebro eller Malmö. En del resor, huvudsakligen inom Sverige, förekommer.

Intervjuort är Solna.

Urvalstester är en del av den här rekryteringsprocessen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-30