Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Projektledare systemleveranser ERTMS

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare systemleveranser ERTMS. Vi vill ha din ansökan senast den 6 januari.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som projekteringsledare för systemleveranser i programmets största projekt; Utrullning.

Dina huvudarbetsuppgifter är att

 • ansvara för framtagande av förfrågningsunderlag, kontraktshandlingar (EK,AF) och Teknisk beskrivning inför upphandling/avrop av Systemleverantörer
 • ansvara för styrning, uppföljning och kontroll (tid, ekonomi och kvalitet) av Systemleverantörens arbete
 • lägga prognoser och löpande rapportera ekonomiskt utfall för de egna projekten
 • upprätta underlag till månadsrapporter
 • medverka i utveckling av interna processer inom funktionen Systemleverans

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt annan teknisk utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • har flerårig erfarenhet som projektledare, uppdragsledare eller projekteringsledare
 • har vana att förhandla
 • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har flerårig erfarenhet av upphandling av tekniska system
 • har tidigare erfarenhet från järnvägsbranschen
 • har erfarenhet av beställarrollen i entreprenader
 • har kunskap och erfarenhet gällande framtagande av datoriserade signalsystem för ERTMS (SA)
 • har utbildning avseende ABT06

Som person är du kommunikativ, analytisk och visar goda ledarskapsegenskaper med stark förmåga att skapa framdrift i organisationen.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-06