Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Projektledare till utvecklande projekt inom Västlänken

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare till utvecklande projekt inom Västlänken. Vi vill ha din ansökan senast den 1 december.

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du vara med och utveckla Göteborg och Västsverige i ett spännande megaprojekt. Då kan du vara vår nästa projektledare!

Vi söker dig som vill projektleda ditt team i Västlänkens delprojekt Korsvägen. Tillsammans med projektledare för Korsvägen och övriga projektledare i Västlänken bidrar du till Västlänkens övergripande mål; att leverera en driftsatt dubbelspårig järnväg inklusive de tre stationerna Göteborg C, Haga och Korsvägen.

Du samarbetar i en stor organisation med projektledare, delprojektledare, interna specialister (teknikspecialister, miljöspecialister, markförhandlare, upphandlare, jurister etc.), konsulter och entreprenörer vid genomförandet av entreprenaderna. Att säkerställa funktions- och järnvägstekniska krav är en del av arbetet, liksom att ansvara för att uppställda ramar för uppdraget följs vad gäller funktion, tid och kostnad. I arbetet ingår även samarbete med externa aktörer bland annat Göteborgs stad, Västtrafik och Länsstyrelsen.  Projektet är nu i spännande produktionsfas och du får möjlighet att bidra till samhällsutveckling på riktigt.

Du är en del av Västlänkens beställarorganisation, som består av cirka 220 anställda och konsulter, vilket borgar för stimulerande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter. Du blir anställd som projektledare men din roll i detta megaprojekt blir biträdande projektledare. Du ingår i delprojektets ledningsgrupp och din chef är avdelningschefen för Västlänken.

Klicka på länken om du vill veta mer om Västlänken och delprojekt Korsvägen: https://www.trafikverket.se/vastlanken

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket och i projekt Västlänken är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. 

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. 

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har mångårig erfarenhet av bygg/projektledning i projekt inom järnväg, väg och/eller stadsmiljö
  • i din roll har ansvar för arbetsledning, tidplan och visst budgetansvar
  • är civilingenjör inom Väg och vatten eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med gedigen erfarenhet inom området som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av att genomföra förhandlingar
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av entreprenader i stadsmiljö
  • har god teoretisk kunskap och/eller praktisk erfarenhet av entreprenad- och konsultjuridik

Vem är du

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utveckling tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv och strukturerad i dina åtaganden och har en god problemlösningsförmåga.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-12-01