Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Specialist informationssäkerhet

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist informationssäkerhet. Vi vill ha din ansökan senast den 21 april.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra till att säkra den digitaliseringsresa som pågår.

Om jobbet

Är du vår nya specialist inom informationssäkerhet? Sektionen samhällssäkerhet söker nu en specialist inom informationssäkerhet där du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god informationskultur i organisationen!

Rollen som specialist informationssäkerhet innebär att du bevakar och deltar i nätverk inom kompetensområdet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, utvecklar samt följer upp arbetet med informationssäkerhet men deltar också i arbetet med krisberedskap och säkerhetsskyddsfrågor.

Du är stöd till organisationen i säkerhetsfrågor kopplat till olika projekt inom verksamhetens ansvarsområde samt tolkningar av lagkrav och regler. Vi ser att du leder och/eller är delaktig vid analyser och planering inom informationssäkerhetsområdet men även deltar i arbetet med t ex. säkerhetsskyddsanalyser, risk- och sårbarhetsanalyser och är behjälplig vid utbildningar och övningar. Du genomför kvalificerade bedömningar inom ditt ansvarsområde samt bistår avdelningens chefer och specialister med bedömningar, rådgivning, beslutsunderlag och besvarar remisser inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning informationssäkerhet, samhällssäkerhet, krisberedskap, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete
  • har erfarenhet av arbete med samhällssäkerhet, säkerhetsskydd och krisberedskap

Det är meriterande om du

  • har kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom säkerhetsområdet och det svenska krisberedskapssystemet
  • har erfarenhet av arbete med risk- och sårbarhetsanalyser, utredning och liknande arbete.
  • har erfarenhet av arbete med ledningssystem för informationssäkerhet (LIS)

För att lyckas i rollen som specialist inriktning informationssäkerhet ska du ha god förmåga att arbeta självständigt men även god samarbetsförmåga för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du kan kommunicera på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation för att nå fram med din information till mottagaren. Du har ett helhetstänk och god förmåga att planera och strukturera arbetet för att uppnå gott resultat.

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar en hållbar miljö varje dag.

Läs gärna mer om hur vi Trafikverket arbetar för att alla våra medarbetare ska nå sin fulla potential.

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/karriar-och-utveckling/

 

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer kommer att ske 6-7 maj Trafikverkets kontor i Solna. Tester kommer vara en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-21