Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Specialist inom kravhantering ERTMS

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist inom kravhantering ERTMS. Vi vill ha din ansökan senast den 18 augusti.

Som Specialist inom kravhantering för ERTMS på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en Specialist inom kravhantering till ERTMS som ansvarar för införandet av ett EU-gemensamt signalsäkerhetssystem för hela Sveriges järnväg. För mer information, se www.trafikverket.se/ertms

Om jobbet

Inom digital projekthantering inom Stora Projekt hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar för Trafikverkets största program. Digital projekthantering följer hela processen från planering till avslut och överlämning till förvaltning.

På enheten har vi olika roller, bland annat Specialist inom kravhantering, digital projektsamordnare, datasamordnare, BIM-specialist och GIS-specialist. Du arbetar främst för ett specifikt program men samarbetar även med kollegor inom andra program.

Enheten Digital projekthantering innefattar utredningar och analyser utifrån projektet och på övergripande trafikverksnivå. Man arbetar med erfarenhet- och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet till varje projekt och dess projektledning.

I tjänsten som specialist inom kravhantering arbetar du med att stödja och styra de stora programmen inom området kravhantering. Kravhanteraren arbetar med att samordna och kvalitetssäkra anläggningsspecifika krav där kravens relevans och tillräcklighet bedöms inom Trafikverkets projekt. Vidare dokumenteras samtliga krav på ett strukturerat och systematiskt sätt i syfte att säkerställa spårbarhet på krav från registrering tills verifiering av utförd kravställning är genomförd. Du ansvarar för kravhanteringen i systemet Doors NG samt att utbilda projektmedlemmar inom kravhantering.

I dina arbetsuppgifter ingår att stödja programmet

  • vid implementering av Trafikverkets gemensamma arbetssätt för kravhantering och konkretisering av arbetssätt i projekt
  • i arbetet med kravhantering
  • vid uppföljning av krav enligt fastställda arbetssätt
  • med kravställande inom kravhantering vid upphandling
  • i dialog med konsult/leverantörer gällande kravarbetet

Som kravhanterare arbetar du självständigt med ett eller flera delprojekt inom ERTMS parallellt och du jobbar tillsammans med samtliga teknikområden och stöttar dem i sin kravhanteringsprocess.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och trivs med att planera, prioritera och driva på ditt arbete för att uppfylla programmets och Trafikverkets gemensamma mål. Du har en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap till dina mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du en hög samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskolutbildning med inriktning kravhantering, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter bedöms likvärdig
  • har minst något års aktuell erfarenhet av och kunskap om hela kravhanteringsprocessen
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av infrastrukturprojekt
  • har kunskap om IT-verktyget Doors NG eller annat kravhanteringsverktyg

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att ske 7 september och 9 september 2020.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-18