Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Teknisk specialist Hydrogeologi

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk specialist Hydrogeologi. Vi vill ha din ansökan senast den 12 april.

Som Teknisk specialist inom hydrogeologi i Stora Projekt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Inom Stora Projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt, projekt såsom Ostlänken, E4 Förbifart Stockholm och Tvärförbindelse Södertörn. I rollen som specialist har du ett nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden, samt samverkar med projektörer, entreprenörer och konsulter. Arbetet genomsyras av ett kreativt samarbete mellan de olika teknikområdena och där vi i projektens olika skeden jobbar tillsammans för att få fram de bästa lösningarna avseende såväl tekniska aspekter som miljö och livscykelkostnad. Det gör att du blir en viktig bärare av kunskaper och erfarenheter.

Som teknisk specialist inom hydrogeologi i våra stora projekt arbetar du med allt från kontroll och genomförande till uppföljning. Du stöder projektledningen med förutsättningar och krav i kontakten gentemot konsulter och entreprenörer samt är en viktig länk i kontakten med förvaltaren av anläggningen. Du medverkar i det hydrogeologiska arbetet med att granska tekniska underlag som konsulter tar fram till system- och byggskede. Du medverkar även i framtagandet av tillståndsansökningar och uppföljning av vattenverksamhet avseende grundvattenbortledning.

I byggskedet följer du upp omgivningspåverkan, delvis utifrån villkor i miljötillståndet. Du ser till att kontrollmätningar utförs, grundvattendatabaser uppdateras, grundvattennivåer utvärderas och lämpliga åtgärder identifieras. Du ansvarar för kontakt med och rapportering till tillsynsmyndigheter och andra berörda. Du stöder projektledningen och arbetar samordnat med Trafikverkets specialister inom närliggande teknikområden. Du kommer ingå i en regional och nationell grupp hydrogeologer som stöttar varandra i projekten och utbyter erfarenheter.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du drivande, strukturerad och flexibel samt har förmåga att se helheten utifrån flera teknikområden. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig

Vi söker dig som

  • är Civilingenjör Väg och Vatten, Fil. Mag. Geovetenskap eller har motsvarande utbildning
  • har flerårig kvalificerad yrkeserfarenhet av utrednings- och projekteringsarbete avseende hydrogeologi
  • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av uppföljning och kontroll i byggskedet
  • har erfarenhet av att upprätta förfrågningsunderlag
  • har erfarenhet av att upprätta underlag inför prövning av tillståndspliktig vattenverksamhet och delta i samråd och förhandling

Övrig information

Intervjuer är planerade att hållas via Skype 21-27 april. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-KP1

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-12