Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Teknisk specialist säkerhetsstyrning signal, ERTMS

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk specialist säkerhetsstyrning signal, ERTMS. Vi vill ha din ansökan senast den 16 augusti.

Som teknisk specialist inom säkerhetsstyrning signal på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du vara med i Sveriges största infrastrukturprogram - ERTMS? ERTMS - European Rail Traffic Management System - ansvarar för införandet av ett EU-gemensamt signalsäkerhetssystem. Utbyggnaden av det nya signalsystemet har inletts och kommer att omfatta hela Sveriges järnvägsnät. För mer information se trafikverket.se/ertms.

Som specialist inom teknisk säkerhetsstyrning hos oss i ERTMS arbetar du med att säkerställa att våra signalsystem för styrning av tågtrafik uppfyller de mycket strikta trafiksäkerhetskrav som ställs. I rollen kommer du att stödja projektet med specialistkunskaper inom säkerhetsstyrning för utveckling av komplexa och säkerhetskritiska tekniska system enligt de europeiska normerna EN50126, 50128 och 50129 samt Trafikverkets tillämpning TDOK 2014:0488. Fokus ligger på de nya funktioner som införs i systemen samt dess implementering på olika pilotbanor.

Som en viktig del av arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med andra specialister vidareutveckla projektets arbetssätt inom signalsäkerhetsstyrning. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som kännetecknas av en blandning av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter.

Exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma:

  • säkerhetsplanering och säkerhetsstyrning enligt kraven i EN 50126, 50128 och 50129 samt Trafikverkets tillämpning TDOK 2014:0488
  • upprättande av Trafikverkets Safety Case
  • bedömning av leverantörers Safety Case
  • delta i ändringshanteringen inkl. Hazard Control Board
  • vidareutveckling av arbetsmetoder för signalsäkerhetsstyrning inom projektet

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du initiativtagande och självständig samt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Du är van att arbeta i samverkan med andra med ett tydligt kravställande för att optimera programmets potential. Tjänsten förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Vi söker dig som

  • har en civilingenjörsexamen med teknisk inriktning. Alternativt har du annan utbildning och flerårig erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet i närtid av säkerhetsstyrning vid utveckling av komplexa och säkerhetskritiska tekniska system enligt EN50126 och 50129

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet i närtid av arbete med ERTMS-system, och då helst marksystemsdelen
  • har erfarenhet i närtid av riskanalys enligt CSM-RA och/eller säkerhetsstyrning enligt EN50128 och/eller Trafikverkets TDOK 2014:0488

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Aktuell placeringsort är Borlänge eller Solna. Intervju kommer att hållas i Solna alternativt via skype under v.35.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. Läs mer om våra förmåner och balans i livet på https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-16