Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Trafik

Enhetschef Nationell Operativ Ledning

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Nationell Operativ Ledning. Vi vill ha din ansökan senast den 17 augusti.

Vill du vara med och bidra till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt? Vill du verka i en operativ miljö med stora möjligheter till förändring och påverkan? Trafikverket i Stockholm söker nu en enhetschef för enheten nationell operativ ledning!

Om jobbet

Enheten nationell operativ ledning på Trafikverket har till uppgift att samordna, uppgiftsleda och stödja operativa verksamheter inom Trafikverket för att upprätthålla det operativa driftläget i trafiken för både väg och järnväg. Enheten leder både det förebyggande störningsarbetet för att säkerställa en robust leverans och den operativa störningshanteringen i syfte att minimera tiden för återgång till normalläge i samverkan med de regionala operativa ledningarna samt externa parter. Enheten är en 24/7 verksamhet och vi söker nu en enhetschef som vill leda och utveckla enheten med fokus på säkerhet och kvalitet!

Som enhetschefen för nationell operativ ledning leder du, planerar och följer upp enhetens arbete. Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar för tolv stycken direktrapporterande medarbetare med rollen nationell operativ ledare (som även kan gå in i rollen som nationell operativ chef) samt att du är personalansvarig för en sektionschef och dess sju medarbetare. 

Enhetschefen jobbar i nära samverkan med Trafikledningens utvecklingsavdelning där enheten är en naturlig samarbetspartner i olika projekt, förbättringsgrupper och styrgrupper. Arbetet innehåller också internationella kontakter. Som enhetschef för nationell operativ ledning är du ansvarig för den nationella krisledningen på Trafikverket samt att du är ansvarig för att styra upp och hålla i nationella branschmöten.

Det förekommer också vissa resor i tjänsten eftersom Trafikverket är en nationell myndighet.                                                                                    

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället och du är med och skapar en hållbar miljö varje dag.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i denna roll trivs du med att verka i en roll i händelsernas centrum. Du är flexibel och anpassningsbar men har en förmåga att sätta strategier. Du är beslutsam och tydlig i din kommunikation och har ett närvarande ledarskap med fokus på tillit och samarbete.

Vi söker dig som har chefserfarenhet från en operativ verksamhet (såsom från trafik, brandförsvaret, SOS etc) där du har skaffat dig ett strategiskt tänkande och erfarenhet av personal- och ekonomiansvar. Du har en universitets- eller högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning ihop med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. Då du kommer ha många kontakter internt och externt är det viktigt att du kan förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt och din förmåga att hantera det svenska samt det engelska språket i såväl tal som skrift är god.

Meriterande är om du har chefserfarenhet från trafikledning, polis, brandförsvar, SOS etc samt att du har erfarenhet i din roll som chef av att hantera media.

Som chef är du en viktig företrädare för Trafikverket vilket inbegriper att du delar Trafikverkets värderingar (engagerad, pålitlig och modig) samt att du delar Trafikverkets ledarskapsfilosofi. Vi på Trafikverket söker ledare som vill leda och stimuleras av att leverera och få människor att växa och arbeta mot samma mål. Trafikverkets ledare bygger förtroende, levererar resultat och driver utveckling för att tillsammans med andra nå våra mål och skapa nytta. Vi leder utifrån våra värderingar och vi agerar alltid så att förtroendet för vår verksamhet och vårt uppdrag upprätthålls.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade 2-3 september.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-17