Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Trafik

Trafikinformatör (vikariat och visstid)

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikinformatör (vikariat och visstid). Vi vill ha din ansökan senast den 29 september.

Som trafikinformatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Arbetet som trafikinformatör är väldigt varierande beroende på trafikläget. Som trafikinformatör arbetar du skift enligt ett schema årets alla dagar.

Som trafikinformatör hos oss på Trafikverket ansvarar du för informationsspridning både internt och externt för att säkerställa att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken. Du informerar resenärerna dels via befintlig utrustning på stationerna men du lägger även grunden för information till olika hemsidor, appar och media. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken och kan jobba proaktivt. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med dina kollegor, trafikledare, andra trafikinformatörer och järnvägsföretag. 

Detta avser ett vikariat och en visstidsanställning under perioden 2020-10-01 till 2021-06-30.

Placeringsort: Norrköping

Kvalifikationer

Vem är du?

Arbetsuppgifterna kräver att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Du måste även ha god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du har bra samarbetsförmåga och trivs med arbete i grupp.

Eftersom arbetet sker i en operativ ledningsmiljö är det viktigt att du kan hantera flera saker samtidigt och kan prioritera. Du ska också ha god problemlösningsförmåga och ha lätt för att ställa om till förändrade förutsättningar utan att tappa fokus

 

Vi söker dig som har:

  • har gymnasieexamen
  • har god datavana
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

 

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet inom järnvägsbranschen och eller arbete inom någon form av operativ ledningsmiljö
  • vana vid att arbeta obekväma arbetstider såsom exempelvis arbetat skift

 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Håll daglig koll i din inkorg för vidare information kring rekryteringsprocessen och inbjudan till tester. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Vi planerar att hålla intervjuer under v. 42.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-29