Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Trafikledning

Förvaltningsledare

Välkommen att söka jobb hos oss som Förvaltningsledare. Vi vill ha din ansökan senast den 6 mars.

Vill du arbeta som Förvaltningsledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Verksamhetsområde Trafiklednings förvaltningsobjekt Trafikinformera Järnväg söker en förvaltningsledare med fokus på den tekniknära förvaltningen.

Som förvaltningsledare leder du arbetet inom förvaltningsobjekt. Du säkerställer att våra IT-system och våra arbetssätt är robusta och bidrar till en hög kvalitet på trafikinformation på järnväg. Du arbetsleder också de resurser som finns till förfogande. Vidare ansvarar du för leveranser ut från objektet och mottagning av leveranser in till oss. Du ansvarar även för uppföljningar och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Du är en central del i enhetens styrning och bidrar med framtagande av mål och mått, utredningar, medverkan i olika forum, agera biträdande sponsor mm.

Du samarbetar med en förvaltningsledare med inriktning på processer och arbetssätt, allt enligt vårt arbetssätt "parhästar".

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Ansvar för att sätta mål, planera, vid behov prioritera samt följa upp verksamheten.
 • Utarbeta underlag för att förvaltningsobjektet har de resurser (ekonomiska och personella) som krävs för att uppnå målen i förvaltningsplanen.
 • Planera, samordna och leda den verksamhetsnära förvaltningen på ett kostnadseffektivt sätt i enlighet med förvaltningsplanen.
 • Ha ett nära samarbete med andra förvaltningsobjekt och intressenter samt IT-verksamheten för att säkerställa gemensamma leveranser.
 • Vara ett stöd för förvaltare inom förvaltningsobjektet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleutbildning (180 hp)
 • har flerårig erfarenhet av att ha arbetat som ledare i en större organisation
 • har erfarenhet av förändringsledning
 • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
 • har svenskt medborgarskap

Du som person

 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren

Det är meriterande om du

 • har dokumenterad IT-bakgrund
 • har kompetens inom förvaltningsmodellen PM3
 • har arbetat med förvaltningsfrågor.

Övrig information

Intervjuort: Borlänge

Placeringsorter: Borlänge, Gävle, Solna, Kristianstad eller Göteborg. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-06