Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Trafikledning

Kvalificerad Controller

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Controller med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 1 november.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vill du anta utmaningen och vara med i vårt samhällsviktiga arbete? Just nu söker vi en kvalificerad controller till avdelningen Ekonomi och styrning inom verksamhetsområde Trafikledning.

Som kvalificerad controller är fokus analyser och uppföljningar inom Trafikledning, både ekonomiska utfall och analyser för de verksamhetsmål och mått som verksamheten styr på. Tjänsten innebär också att du gör jämförande benchmarking för ekonomi och mål- och mått. Du är delaktig i planering och budgetarbetet. Du analyserar och ser samband och avvikelser mellan olika områden samt sammanställer material och arbetar med ad hoc analyser och utredningar. Du är även delaktig i att ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag och gör också kvalitetskontroller på framtaget material.

Du verkar i nära samarbete med övriga inom avdelningen för ekonomi och styrning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilekonomexamen med inriktning mot redovisning/controllerarbete (210 hp).

Du har något/några års erfarenhet av att ha arbetat med controlling och/eller redovisning, samt har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet. Vi förutsätter att du har jobbat i ett större affärssystem.

Det är meriterande om du har jobbat i Agresso. Likaså är det meriterande om du har arbetat som controller i en större organisation samt har erfarenhet av att arbeta med mål och mått.

Rollen ställer krav på att du driver ditt arbete självständigt, att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Du är duktig på att se såväl helheter som detaljer. I rollen ingår att samarbeta med andra inom organisationen, t ex verksamheten och controllers. Det är därför viktigt att du är duktig på att bygga samt bibehålla relationer och att du är duktig på att förmedla information på ett pedagogiskt samt kommunikativt vis så att förståelse och förankring skapas i organisationens olika delar. Du är uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska.

Tjänsten är placerad i Solna.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-11-01