Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Trafikledning

Trafikinformatör (TL)

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikinformatör (TL) med placering i Boden. Vi vill ha din ansökan senast den 12 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Som trafikinformatör ansvarar du för att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken, till exempel spårändringar och förseningar. Du informerar tågresenärerna via plattformsskyltar, monitorer och webb. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med järnvägsföretag, trafikledare och Trafikinformationsledare i Gävle.

Du samlar in och sammanställer information om spårändringar, förseningar, fordonsproblem och kontaktledningsfel.
Arbetet som trafikinformatör är varierande beroende på om tågtrafiken flyter normalt eller om det är problem på grund av oväder, fel i växlar, signaler eller andra fel som kan uppst
Arbetet som trafikinformatör innebär skiftgång och helgarbete, alla dagar året om.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en avslutad gymnasieutbildning
- har goda datorkunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
- att du är noggrann, flexibel, har hög stresstålighet när det krävs men även ett engagemang och driv vid lägre belastning. Du har god samarbetsförmåga både med kollegor och andra yrkeskategorier samt är kund- och serviceinriktad.

Det är meriterande om du
- har erfarenhet av arbete med information inom kollektivtrafik eller järnväg och har erfarenhet från skiftgående operativa funktioner från andra transportslag
- eftergymnasial utbildning inom information samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-12