Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Trafikledning

Verksamhetsutvecklare/förvaltare av utbildningsmiljö för tågklarerare

Välkommen att söka jobb hos oss som Verksamhetsutvecklare/förvaltare av utbildningsmiljö för tågklarerare. Vi vill ha din ansökan senast den 19 november.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare/förvaltare av simulator och utbildningsmiljö tågledning kommer du att arbeta med ledning och planering av det dagliga förvaltnings- och utvecklingsarbetet inom trafikstyrning järnväg. Det innebär i första hand att du kommer att ansvara för det verksamhetsnära arbetet inklusive planering, uppföljning och koordinering med verksamheten och den tekniska förvaltningen. Du kommer att ha ansvar för budget, ekonomisk uppföljning och rapportering. Vidare kommer du att stödja den operativa verksamheten genom insamling av krav och önskemål och verka för att omsätta dessa funktionella krav.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har relevant högskoleutbildning, minst 180 hp eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har allmän kunskap kring att bedriva utbildning
 • har kunskap inom området trafikstyrning järnväg
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att leda andra som exempelvis projektledare eller motsvarande
 • har kunskap och förståelse för förvaltningsmodellen PM3
 • har praktisk erfarenhet av förvaltning
 • har erfarenhet av utbildning genom simulator
 • har kunskap inom utbildningsområdet för tåklarerare
 • har erfarenhet av process och arbetssätt för tågledning

Du är en god ledare med god förmåga att planera och strukturera. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har även har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-19