Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikledare Erica.

Trafikverket söker medarbetare till Trafik

Nu söker vi ett flertal nya medarbetare som vill arbeta med spännande uppdrag. Är du intresserad av att leda trafik, övervaka trafiksituationer eller se till att medborgare och näringsliv får bra och tillförlitlig information om trafikläget?

Då har du hittat dina nya kollegor på Trafik. Vi vill göra skillnad för trafikanter och resenärer.

Du jobbar i händelsernas centrum med tekniska system och många kontaktytor för att skapa och återskapa ordning i trafiken. Du bidrar till en välfungerande trafikledning som kan hantera situationer med trängsel, köer, störningar, överbelastning och besvärliga väderförhållanden. Hos oss får du en gedigen internutbildning och du får stort ansvar för säkerhet och framkomlighet.

Det är Trafikverkets uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. Vi ger service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter. På verksamhetsområdet Trafik arbetar vi proaktivt för att medborgare och näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter.

Varje dag färdas ett stort antal människor och transporter på våra väg – och järnvägar runtom i landet. Det innebär att Trafikverket har ett betydelsefullt ansvar för att alla ska kunna få goda möjligheter att genomföra sina resor och transporter. Trafik leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Hos oss kan du bidra till samhällsutvecklingen och att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Är du intresserad av att jobba som trafikledare? Läs mer här 

Läs mer om våra intressanta tjänster nedan samt hur det är att arbeta hos oss.