Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikledare Erica.

Jobba hos oss som trafikledare

Gillar du att lösa problem, analysera komplex information och har förmågan att göra flera saker samtidigt? Då kan du vara en av våra blivande trafikledare!

Se våra lediga jobb som trafikledare på sidan Trafikverket söker medarbetare till Trafikledning  

Det finns flera skäl att söka till trafikledare för tågtrafik hos oss. Här är några:

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor bidrar du till nytta för hela samhället.

Du gör skillnad. Som trafikledare bidrar du till samhällsutveckling och skapar en hållbar miljö varje dag. Efter ett års grundlig och betald internutbildning ansvarar du för att leda en säker och pålitlig tågtrafik - så att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. I samverkan med dina kollegor underlättar du vardagen för medborgare och näringsliv.

Du skapar möjligheter. I ditt arbete kommer du att möta många spännande utmaningar. En utmaning är att se till att tågen kommer fram även när det uppstår problem i trafiken. Vid dessa tillfällen blir det ett högre tempo i trafikcentralen. Med din analytiska och problemlösande förmåga skapar du snabbt lösningar och möjligheter för att minska störningar i trafiken.

Du har ett flexibelt arbete. Som trafikledare har du ett flexibelt arbete då du arbetar skift enligt schema dygnets alla timmar och årets alla dagar. Bemanningen planeras således efter förmiddagar, eftermiddagar och nätter. Trafikcentralen är alltid bemannad så att alla ska kunna planera och genomföra sina resor.

Du ingår i en gemenskap. Det brinnande engagemanget för samhället förenar våra medarbetare. Du kommer att lära känna många av Trafikverkets 6 800 medarbetare och tillsammans kommer ni att stötta och hjälpa varandra för att möta morgondagens behov.

Du har längre semester. Trafikverket erbjuder sina medarbetare längre semester än de flesta arbetsplatser: 28, 31 respektive 34 dagar beroende på din ålder.

Du har många förmåner. Våra medarbetare är värdefulla för oss. Vi tycker det är viktigt att du får balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. Vi erbjuder dig därför förmåner så som bidrag för friskvård för att främja god hälsa. Du hittar fler av våra förmåner här

Du har ansvar och utvecklingsmöjligheter. Vi ger förutsättningar för en innovativ arbetsmiljö där din kompetens och förmåga att ta ansvar tas tillvara och uppmuntras. Vi vill att du ska nå din fulla potential därför kommer du att få en indivduell utvecklingsplan där dina och verksamhetens behov sätts i fokus.

Om du vill veta mer om vårt verksamhetsområde Trafikledning klicka här

För att veta mer om den spännande tjänsten finns det information i flikarna nedan, intervju med  Erica och vår nya film med Malin.