Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Trafikverket

Trafikverkets Traineeprogram 2019

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikverkets Traineeprogram 2019. Vi vill ha din ansökan senast den 18 februari.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund, lyhördhet, helhetssyn och nyskapande. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

 

Arbetsuppgifter

Traineeprogrammet består av två delar. Den gemensamma delen innehåller en central introduktion och ett gemensamt utbildningsprogram som ger dig en bred överblick av Trafikverket.

Den individuella delen innehåller både en personlig utvecklingsplan och praktik. Du har praktik inom olika verksamhetsområden i Trafikverket men kan även ske hos någon av våra samarbetspartners eller utomlands. Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Trafikverket.

Varje trainee har en handledare som ger stöd och vägledning under traineeperioden. Du, din chef och handledare utformar din individuella utvecklingsplan. Det är verksamhetens behov samt dina intressen och ambitioner som styr hur just din traineeperiod kommer att se ut.

Du erbjuder oss ditt engagemang, liksom din vilja att lära och utvecklas hos Trafikverket. Kanske är du en av våra framtida ledare? Vi vill lära dig allt vi kan - din framtid finns hos Trafikverket!

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen alternativt en högskole-/universitetsexamen om minst 180 hp inom något av följande områden: agronom, ekonomi, fastighetsrätt, fysisk planering, industriell ekonomi, informationssäkerhet, IT, nationalekonomi, juridik, järnväg, lantmäteri, logistik, matematik, samhällsbyggnad, samhällsplanering, samhällsvetenskap, systemvetenskap, teknik, trafikmodeller, trafikplanering eller väg och vatten
  • har en examen som är högst två år gammal. För att du ska bli antagen som trainee gäller att du har tagit ut din examen senast vid anställningstillfället, september 2019
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga, du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma och har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer samt har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Eftersom vårt koncernspråk är svenska skickar du in din ansökan på svenska.

Flera av tjänsterna kräver att du har svenskt medborgarskap eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.Vissa av tjänsterna kräver körkort för personbil.  

Låter det intressant? Läs mer om årets spännande tjänster i länken nedan, där hittar du även kontaktuppgifter till rekryterande chefer!

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-18