Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utbildare Signalteknik

Välkommen att söka jobb hos oss som Utbildare Signalteknik. Vi vill ha din ansökan senast den 27 september.

Vill du arbeta som utbildare i en framtidsbransch? Hos oss i Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund, lyhördhet, helhetssyn och nyskapande. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi levererar all utbildning till Trafikverket och är den största utbildaren inom väg- och järnvägsutbildningar i Sverige. Vi har också utbildningar på gymnasie-, YH- och högskolenivå. Inom det signaltekniska området erbjuder allt ifrån grund- till specialutbildningar. Exempel på specialutbildningar vi erbjuder är allt från reläställverk till datorställverk samt utbildningar inom ERTMS.  Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning inom det signaltekniska området inom järnväg. I jobbet ingår också arbete med elevdokumentation och som utbildare deltar du också i utveckling av nya kurser.

Du kommer att få en pedagogisk grundutbildning och en god inskolning i rollen som utbildare.

Tjänsten är placerad i Ängelholm och resor kan förekomma. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har signalteknisk utbildning för att undervisa i signalteknik.
  • kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift
  • Du uppfyller Transportstyrelsens hälsokrav för säkerhetstjänst inom järnväg
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har goda kunskaper i engelska
  • har erfarenhet av arbete inom järnvägsbranschen
  • har en utbildning inom järnväg

Som person ser vi att du har förmåga att skapa strategier, prioritera och använda resurser på ett sätt som skapar mervärde. Är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Vidare har du god samarbetsförmåga och ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har också god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. 

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-27