Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Chef Vägunderhåll - att bidra till Norrbottens vardag

Välkommen att söka jobb hos oss som Chef Vägunderhåll - att bidra till Norrbottens vardag. Vi vill ha din ansökan senast den 20 januari.

Lockas du av att bli chef och ledare inom en verksamhet där du bidrar till nytta för våra medborgare varje dag? Alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt!

Underhåll - en del av allas vardag!

Om jobbet

Till Trafikverket i Luleå söker vi nu en enhetschef som vill vara med och utveckla en modern och innovativ underhållsverksamhet. I det här spännande uppdraget ansvarar du för det dagliga underhållet på distriktets vägar så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet. Uppdraget innebär frekvent kontakt med media och andra intressenter.

Din viktigaste uppgift är att leverera resultat, driva utveckling och bygga förtroende. Du ansvarar för en projektportfölj som omsätter ca 700 msek. Enheten Väg har idag 15-20 kompetenta medarbetare och tillsammans skapar ni hållbara resultat över tid genom att utveckla och effektivisera verksamheten med säkerhet, miljöhänsyn och tillgänglighet i fokus. Ett viktigt mål är att lägga grunden för en professionell styrning av våra leverantörer. Du ingår i distriktets ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av ledningsgruppens arbete.

Tjänsten innebär resor regionalt och nationellt.

 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen (minst 180 hp) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
  • har flerårig relevant och aktuell chefs- och/eller ledarerfarenhet där du haft stort leveransansvar och där dina leveranser har bedömts som goda.
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda andra i ledande befattning, exempelvis projektledare.
  • har erfarenhet från ledande befattning inom underhålls- och anläggningsverksamhet.
  • har arbetat som beställare av entreprenadverksamhet.
  • har erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbeten.


 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 2 februari.

 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-20