Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Enhetschef Byggnadsverk

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Byggnadsverk med placering i Solna, Eskilstuna. Vi vill ha din ansökan senast den 14 januari.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som chef för enheten ansvarar du tillsammans med våra projektledare underhållet av våra broar och tunnlar så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet. Utifrån uppsatta leveranskvaliteter/mål/uppdrag lägger du och dina medarbetare grunden för professionell styrning av våra leverantörer vilket innebär ett ansvar för att utveckla arbetssätt och metoder för oss att verka som en professionell beställare.

Din huvuduppgift är att leda, samordna och utveckla enheten. Du har ett personal-, budget- och resultatansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din enhet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av avdelningens verksamhet. Enheten kommer att bestå av ca 15 medarbetare placerade i Solna, Linköping, Eskilstuna och Örebro.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning, minst 180 hp, med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
Du har tidigare erfarenhet från chefsroller med personalansvar, alternativt har du flerårig erfarenhet av ledarskap i annan form, ex som projektledare där dina egenskaper och potential som en bra ledare bedömts som goda.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom verksamhet inom bro/konstruktionsverksamheten samt att du har erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete.

Som person är du är kommunikativ, drivande och resultatinriktad. Som ledare är ger du dina medarbetare goda förutsättningar genom ett tydligt, engagerade och ansvarstagande ledarskap.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på fyra år.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-01-14