Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förvaltare anläggning Högspänningsledningar

Välkommen att söka jobb hos oss som Förvaltare anläggning Högspänningsledningar. Vi vill ha din ansökan senast den 29 juli.

Vill du arbeta som Förvaltare (Anläggning Högspänningsledningar) i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Arbetsuppgifter

  • Samordna och driva teknikområde högspänning (kontaktlednings- och hjälpkraftssystemet)
  • Utveckla tillståndsbedömningen inom teknikområde högspänning
  • Skapa aktiv förvaltning och driva implementeringen av vårt nya underhållssystem GUS/ANDA för högspänning
  • Driva nationella utvecklingsprojekt kopplat till högspänningsområdet
  • Utveckla kontraktsutformningen för de delar som rör underhåll på högspänningsledningar
  • Genomföra och ansvara för en nationell tillståndsanalys av högspänningsledningar

Kvalifikationer

Vi söker dig som

• högskoleingenjör elkraft eller motsvarande som av oss kan bedömas likvärdigt
• har minst två års erfarenhet av arbete med högspänningsanläggningar
 

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av arbete inom järnväg
• erfarenhet av arbete med lågspänning

För att lyckas i rollen som förvaltare krävs att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter samt har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Annat vi bedömer som mycket värdefullt är förmågan att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift samt att ha en väldigt bra analytisk förmåga. Stora kontaktnät och behov av att söka svar hos andra ställer krav på att du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga.

Övrig information

Möjliga placeringsorter; Borlänge, Västerås, Malmö, Luleå, Gävle, Solna, Eskilstuna, Göteborg och Kristianstad. Intervjuer för tjänsten kommer hållas i Göteborg under vecka 34 (20-22/8). Tester kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-07-29