Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Nationell samordnare underhållsentreprenader

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell samordnare underhållsentreprenader. Vi vill ha din ansökan senast den 29 november.

Som nationell samordnare underhållsentreprenader BAS-kontrakt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du arbeta med stora och komplexa entreprenadkontrakt i en modern myndighet med en yrkesroll som har stor påverkansgrad nationellt? Se hit, då har vi kanske jobbet för dig!

Sektionen Regional styrning på avdelningen Järnvägssystem är en av tre sektioner som ansvarar för den nationella underhållsplaneringen i Sveriges statliga järnvägsanläggning.

Som nationell samordnare för våra stora basentreprenader kommer du att vara en nyckelperson i arbetet med att omsätta våra underhållsstrategier till effektiva och marknadsmässiga entreprenader. Du kommer att, tillsammans med en grupp kompetenta nationella samordnare, utveckla och samordna omfattande underhållskontrakt med en avgörande roll i vår järnvägsanläggnings driftsäkerhet. Ni gör detta gemensamt och i nära samarbete med vår övriga verksamhet genom att utveckla de tekniska delarna i det förfrågningsunderlag som utgör basen för upphandlingen.För entreprenaderna kommer du också vara expertstöd för genomförandet genom att stötta våra underhållsdistrikt i frågor kring till exempel kontraktstolkning. Du har stor möjlighet att styra ditt arbete och ser faktiskt resultat av din insats.

Utöver den löpande verksamheten som beskrivs ovan får du också möjlighet att delta i övergripande utredningar och verksamhetsutvecklingsprojekt, där du med din kunskap kring dessa strategiskt viktiga entreprenader, marknadsförutsättningar och underhållsstyrning blir en viktig kompetens. 

Aktuella placeringsorter är Linköping, Västerås, Borlänge, Solna, Gävle eller Luleå

Kvalifikationer

Du har god problemlösningsförmåga och du tar hänsyn till övergripande aspekter i prioriteringar. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende och skapar samarbete med personer på olika nivåer. Du har enkelt för att anpassa dig till och arbeta konstruktivt i nya omständigheter och situationer. Det är självklart för dig att ta egna initiativ i ditt arbete och att självständigt driva dina arbetsprocesser mot uppsatta mål.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning kombinerat med flerårig arbetslivserfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter som vi sammantaget bedömer som likvärdigt, till exempel som projektledare eller platschef
  • har några års erfarenhet av att arbeta med tolkning av entreprenadkontrakt inom infrastrukturområdet, till exempel i roll som platschef
  • har några års arbetserfarenhet av och känner dig bekväm med att leda arbetsgrupper i vilka komplexa frågeställningar hanteras
  • har några års arbetserfarenhet av att ansvara för framtagning av rapporter och underlag genom att sammanställa och analysera information från ett flertal funktioner
  • har mycket goda kunskaper i svenska och formulerar dig obehindrat i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har flerårig arbetslivserfarenhet i en ledande roll som beställare eller utförare av upphandlad entreprenadverksamhet inom bygg- och anläggningsbranschen eller motsvarande bransch
  • har arbetat med upphandlingar eller entreprenader inom järnvägs- och/eller underhållsverksamhet
  • har arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver då inte bifoga personligt brev till din ansökan, ett CV räcker. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-29