Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Nationell samordnare Vägkropp

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell samordnare Vägkropp med placering i Regionorter, flera av Trafikverkets orter. Vi vill ha din ansökan senast den 1 december.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del i utvecklingen av Vägkropp och arbeta med tillståndsanalyser och inriktningar inom bland annat avvattning, trummor och underliggande lager?

Vi söker en Nationell samordnare till enheten tillstånd Väg och gruppen som arbetar med Vägkropp. Gruppen består av ytterligare en nationell samordnare, två utredare och en projektingenjör.

Du har en ledande roll gällande framtagandet av åtgärdsbeskrivningar och beställningar inom området till andra delar av verksamhetsområde Underhåll. Du kommer också att arbeta med implementering av strategier, ta fram analyser samt utveckla tillståndsbedömning och arbetssätt.

I rollen ingår att tillsammans med gruppen ta fram en samlad analys av tillstånd, behov, konsekvenser, risker och effekter av tilldelade underhållsmedel inom Vägkropp. Du ansvarar för att säkra målen för området så att de nås med avtalad kvalitet och inom givna budgetramar. Du kommer även att medverka i och föra dialoger och olika informationsinsatser med interna och externa parter inom ämnesområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning, minst 180 HP, med inriktning mot bygg och anläggning alternativt motsvarande genom annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av att arbeta som beställare, teknisk konsult eller entreprenör.

Det är meriterande om du har arbetat med utredningar för kvalificerade beslutsunderlag och om du har erfarenhet av att arbeta med tillståndsbedömning och systemstöd för tillståndsbedömning.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska, eftersom att upprätta skriftliga rapporter och beskrivningar tillhör vardagen.

Som person är du drivande, strukturerad och självgående. Det är viktigt att du är kommunikativ och har en utåtriktad framtoning. Du har en god analytisk förmåga, är ansvarsfull och noggrann och ser utveckling och utvärdering av olika handlingsalternativ som en naturlig del av arbetet. Att leda, styra och fördela arbete ser du som en självklar del av arbetet. Du har dessutom lätt för att samarbeta med andra eftersom arbetet innebär mycket externa och interna kontakter. Du kommer att vara sammankallande och drivande i olika sammanhang vilket kräver att du har goda ledaregenskaper.

Som person är du drivande och resultatinriktad. Du är strukturerad eftersom du delvis kommer att arbeta efter en given arbetsprocess och med parallella uppdrag. Det är viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra eftersom arbetet innebär mycket externa och interna kontakter.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att hållas på Trafikverkets kontor i Solna.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-12-01