Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Projektingenjör Väg Beläggning

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör Väg Beläggning med placering i Kalmar. Vi vill ha din ansökan senast den 10 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om.
Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör arbetar du tillsammans med våra projektledare inom underhåll av väg och i den aktuella tjänsten mestadels inom vår beläggningsverksamhet. Våra åtgärder är viktiga för ett robust och framkomligt vägnät och påverkar många människor dagligen.

Du arbetar nära projektledare och kommer att ha en stor variation av arbetsuppgifter. Bland annat ska du stödja projektledaren i planering och uppföljning avseende tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö samt strukturera och administrera projekten i våra projektsystem. Det är viktiga uppgifter inom projektledning där du kommer att få stort ansvar. Du bistår projektledaren i interna och externa kontakter med till exempel entreprenörer, byggledare och allmänhet.

Projektingenjören kan komma att driva vissa delar självständigt inom ett projekt och även leda vissa mindre projekt i sin helhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, gärna med inriktning mot väg- och anläggningsområdet, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdiga.
- har god förståelse för olika datasystem, exempelvis Microsoft Office
- har goda kunskaper i svenska språket och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- har körkort för personbil
- drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
- har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
- har ett starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du förstår kundens behov och utvärderar beslut utifrån hur kunden kommer att påverkas
- är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter

Det är meriterande om du
- har erfarenhet av att arbeta i projekt och arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
- har erfarenhet från underhåll och/ eller byggande av väg och då särskilt inom beläggningsverksamhet

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-10