Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Säkerhetsstrateg inriktning säkerhetsskydd och informationssäkerhet

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetsstrateg inriktning säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Vi vill ha din ansökan senast den 28 april.

Vill du vara med och stärka säkerheten och motståndskraften i Sveriges transportinfrastruktur? Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll, som förvaltar den statliga väg- och järnvägsanläggningen söker nu en säkerhetsstrateg med inriktningen säkerhetsskydd och informationssäkerhet för placering i Solna.

Om jobbet

Du arbetar och till viss del leder arbetet med strategiska säkerhetsskyddsfrågor inom Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att stödja, genomföra, kvalitetssäkra och följa upp säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetskyddsplaner som genomförs i verksamhetsområdet, men även bistå med kvalificerat stöd vid säkerhetsskyddad upphandling och säkerhetsprövning. Vidare är du delaktig som deltagare eller sakkunnig vid andra former av analyser och bedömningar inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet, vägleder vid tolkning av lagkrav kopplat till säkerhetsområdena samt stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom så väl säkerhetsskydds- som informationssäkerhetsområdet. I rollen som säkerhetsstrateg har du också stora möjligheter att driva verksamhetsutvecklingsprojekt inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet.

Som säkerhetsstrateg arbetar du nära verksamhetsområdets säkerhetschef i alla strategiska frågor som rör säkerhetsskydd och informationssäkerhet och företräder verksamhetsområde Underhåll i både myndighetsinterna och externa forum. Till din hjälp kommer du att ha ett nätverk av säkerhetssamordnare och specialister som är utplacerade i verksamhetsområdets olika delar där det operativa arbetet med säkerhetsskydd och informationssäkerhet utförs.

Då enheten har ett nationellt ansvar förekommer tjänsteresor.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en utomordentlig god förmåga att se komplexa sammanhang och förstå dess påverkan på verksamheten. Du kommer att ha mycket dialog och samverkan med både interna och externa parter och för det krävs det att du har hög integritet, är tydlig och förtroendeingivande i din kommunikation samt duktig på att bygga goda relationer. Vidare förväntas du ha helhetssyn, arbeta med stor noggrannhet samt ha förmåga att kunna leda komplexa analysarbeten, projekt, workshops och sammankomster. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område så som säkerhetsskydd, informationssäkerhet, samhällssäkerhet, samhällsvetenskap eller statsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig och aktuell yrkeserfarenhet av att arbeta med kvalificerade säkerhetsskyddsfrågor eller informationssäkerhet
  • Har du erfarenhet av kvalificerat analysarbete?
  • har goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet av att tolka säkerhetsskyddslagen (2018:585)
  • har lett, utvecklat eller samordnat komplexa processer eller projekt i en större organisation
  • har erfarenhet från säkerhetsskyddsarbete och/eller informationssäkerhetsarbete inom en myndighet
  • har erfarenhet från underrättelsearbete

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att hållas via skype den 25-27 maj.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-28