Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Specialist kontaktledning

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist kontaktledning. Vi vill ha din ansökan senast den 4 november.

Som specialist kontaktledning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi står inför många spännande utmaningar, bland annat bygger vi ut nya stambanor och mycket mer. Trivs du med att vara spindeln i nätet och vill vara med och utforma vår anläggning ur ett mekaniskt perspektiv? Då kan du bli vår nya kollega.   

Som specialist inom kontaktledning kommer du framförallt ha inriktning mot stålkonstruktioner. Du sitter i en ledande specialistroll där du ansvarar för en stor del av den tekniska utformningen inom ingående komponenter och system utifrån hela livscykelperspektivet. Stor del av arbetet sker på kontoret men du kommer även att genomföra besök i anläggningen för att kunna påverka utvecklingen och hålla dig uppdaterad. Du kommer att arbeta med dimensionering av stålkonstruktioner och förväntas göra en del arbete i CAD.

Du kommer att arbeta med kravställning, uppföljning och utredningsarbeten inom området och du kommer att utreda vilka åtgärder som behövs göras. Allt detta i ett nära samarbete med kollegor och anläggningsinnehavare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en engagerad och nyfiken problemlösare som ser till helheten och är duktig på att samarbeta. Du är tydlig, noggrann och systematisk samtidigt som du är självgående och prioriterar.

Vi söker dig som  

  • har högskoleexamen inom maskinteknisk inriktning eller liknande alternativt annan utbildning i kombination på erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av att arbeta med last- och hållfasthetsberäkningar
  • har erfarenhet av svetsade stålkonstruktioner
  • har erfarenhet av fackverkskonstruktioner i stål
  • har erfarenhet av CAD, gärna 3D
  • har erfarenhet av att hantera och gärna utforma regelverk inom området

Det ses som extra plus i kanten och är meriterande om du:

  • har erfarenhet av kontaktledning
  • har erfarenhet av matarledningar eller transmission/distributionsledningar

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-04