Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Specialist teknik avvattning

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist teknik avvattning. Vi vill ha din ansökan senast den 2 februari.

Som Specialist inom avvattning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Som specialist inom avvattning kommer du att vara en del i verksamhetsområde Underhålls arbete med att förvalta mark- och avvattningssystem i väg- och järnvägsanläggningen. Du kommer även att vara en del i Underhålls arbete med att anpassa vår anläggning till ett förändrat klimat. Ditt fokus kommer att vara Underhålls verksamhet men som specialist kommer du även att stötta övriga verksamhetsområden t.ex. i kundärenden och med yttranden över detaljplaner.Som specialist kommer du att vara en del i verksamhetsområde Underhålls arbete med att förvalta mark- och avvattningssystem i väg- och järnvägsanläggningen. Du kommer även att vara en del i Underhålls arbete med att anpassa vår anläggning till ett förändrat klimat. Ditt fokus kommer att vara Underhålls verksamhet men som specialist kommer du även att stötta övriga verksamhetsområden t.ex. i kundärenden och med yttranden över detaljplaner.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du kan arbeta självständigt, har en god analysförmåga samtidigt som du kan samarbeta och trivs med att vara en del av ett team. Du är bra på att kommunicera, där du kan förklara ditt budskap på ett pedagogiskt sätt och har en rådgivande roll. Du har lätt för att skapa förtroende och har förmågan att knyta kontakter i din yrkesroll.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnadsteknik med inriktning mot infrastruktur och miljöteknik eller motsvarande utbildning som vi ser som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av att arbeta med avvattningsteknik i väg och järnvägsanläggningar med fokus på drift och underhåll
  • har god kunskap om gällande regelverk och lagstiftning inom området. T.ex. Trafikverkets tekniska krav för avvattning, Vattentjänstlagen, Väglagen och Miljöbalken.
  • har  körkort för personbil

 

Det är meriterande om du

  • har utbildning inom projektledning

 

Övrig information

Läs om våra förmåner via länken: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid. Intervjuer planerar vi att hålla under vecka 6-7, 2020.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad - var med och gör Sverige närmare!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-02