Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Underhållsingenjör BANA

Välkommen att söka jobb hos oss som Underhållsingenjör BANA. Vi vill ha din ansökan senast den 8 januari.

Vill du arbeta som underhållsingenjör bana i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Arbetsuppgifter

Jobbar du med underhåll inom järnväg och är redo att ta nästa steg i din karriär? Vi söker en dig som vill arbeta med bantekniska frågor på beställarsidan.

Som underhållsingenjör i Trafikverket arbetar du både i team och självständigt med att följa upp och analysera Stockholms järnvägsanläggning. Det innebär bland annat att du identifierar fel och störningar och föreslår förbättringsåtgärder.

I rollen stöttar du projektledare ibland annat bantekniska frågor och prognosarbete. Du håller också teknikmöten med entreprenörer och följer upp planerade och utförda arbeten.

Du kan också få chansen att leda mindre projekt inom ditt teknikområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har erfarenhet av underhållsverksamhet inom banteknik/järnväg
  • har YH- eller universitetsutbildning om minst 120 HP (2 år) med teknisk inriktning eller motsvarande utbildning/erfarenheter som vi bedömer likvärdigt
  • har datorvana och erfarenhet av administrativt arbete
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du

  • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
  • har erfarenhet av operativ underhållsverksamhet.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då tjänsten innefattar interna och externa kontakter. Vi ställer även krav på att du har ett lösningsorienterat arbetssätt, är flexibel, har god förhandlingskunskap samt personlig integritet.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, det kan därför bli aktuellt att genomgå hälsoundersökning om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Vi kommer att hålla Intervjuer den 23 januari 2019 på Trafikverkets kontor i Solna.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-08