Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Underhållsingenjör Bana

Välkommen att söka jobb hos oss som Underhållsingenjör Bana. Vi vill ha din ansökan senast den 3 februari.

Som Underhållsingenjör Bana på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Jobbar du med underhåll inom järnväg och är redo att ta nästa steg i din karriär? Vi söker dig som vill arbeta med bantekniska frågor på beställarsidan. Vi tror att du har en bakgrund som t ex bantekniker, spårsvetsare eller besiktningsman. 
 

Om jobbet

Som underhållsingenjör i Trafikverket arbetar du både i team och självständigt med att planera, följa upp och analysera järnvägsanläggningen. Det innebär bland annat att du identifierar fel och störningar och föreslår förbättringsåtgärder i järnvägsanläggningen.

I rollen stöttar du projektledare i bland annat bantekniska frågor och prognosarbete. Du håller också teknikmöten med entreprenörer och följer upp planerade och utförda arbeten. I rollen kommer du att arbeta i kontorsmiljö med våra administrativa system samt vistas ute i fält vilket innebär resor inom Norr- och Västerbotten. 

Du kan också få chansen att leda mindre projekt inom ditt teknikområde.
 

Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer. Som person är du strukturerad, har ett lösningsorienterat arbetssätt och är flexibel. Trafikverket står inför stora förändringar vad gäller ökad omfattning av digitalisering. Därför är det av stor vikt att du har god förståelse och intresse för att arbeta i IT-baserade system och för att lära dig ny teknik.

Vi söker dig som

  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av underhållsverksamhet inom banteknik
  • har utbildning med teknisk inriktning, lägst gymnasienivå, eller motsvarande erfarenhet som av oss kan bedömas som likvärdig,
  • har god datorvana och erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
  • har besiktningserfarenhet från järnvägsbranschen
     

Övrig information

För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, det kan därför bli aktuellt att genomgå hälsoundersökning om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-03