Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Utredare enskilda vägar

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare enskilda vägar. Vi vill ha din ansökan senast den 2 februari.

Som Utredare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Till vårt kontor i Malmö eller Kristianstad söker vi nu en Utredare mot enskilda vägar. Som utredare kommer du att tillhöra enheten Enskilda vägar som är en nationell enhet med 26 medarbetare placerade på olika orter i landet. Vår uppgift är att fördela statsbidrag till enskilda väghållare för att möjliggöra boende och näringsverksamhet i glesbygd.

Om jobbet

I dina arbetsuppgifter ingår det att informera väghållare om vägteknik och gällande regelverk för statsbidrag till enskilda vägar. Du kommer att fördela bidragsmedlen enligt gällande lagar och regler samt genomföra tillsyn och omprövning av bidragsrätt för årligt driftbidrag. Du utför även uppföljning och besiktning av särskild drift samt investeringsobjekt i ditt område. Vidare stödjer du väghållare vid investering och större särskilda driftobjekt. Du har också ansvar för ekonomiskt uppföljning samt tidsuppföljning mot delegerad budget. Särskilda utredningar och frågor rörande enskild väghållning ligger ansvarsmässigt också här. Som exempel kan nämnas bevakning av enskilda vägars intresse vid nybyggnation av vägar som leder till förrättningar, remissyttrande samt arbetsgrupper på regional eller nationell nivå. I arbetet ingår resor inom Sverige.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning (minst 180 hp) med inriktning vägteknik
  • har några års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet där du haft dagliga kundkontakter
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har god datorvana
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har några års erfarenhet av drift och underhåll av vägar, antingen som beställare eller entreprenör

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Vidare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.
 

Övrig information

Vänligen ange i din ansökan vilken av placeringsorterna Malmö eller Kristianstad som du önskar.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-02