Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utredare med inriktning robusthetsanalys järnväg- signal

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare med inriktning robusthetsanalys järnväg- signal. Vi vill ha din ansökan senast den 24 september.

Vill du arbeta som utredare med inriktning robusthetsanalys järnväg- signal i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

I rollen som utredare inriktning robusthetsanalys järnväg ligger huvudfokus på att analysera robustheten i järnvägssystemets signalsystem. De faktiska uppgifterna som du kommer att arbeta med är att sammanställa och analysera material inom de teknikområden som enheten ansvarar för och då främst med signal och trafikantinformation. Du arbetar med ständiga förbättringsförslag och lösningar inom de teknikområden som vi ansvarar för samt arbetar aktivt för att bidra till den digitaliseringsresa vi på enheten och Trafikverket står inför. Med tiden visar det sig om du ska ta dig an svårare tekniska problemställningar och grotta ner dig i detaljer eller om du trivs bättre i rollen som generalist med en bredd i de problemställningar du ställs inför.

#LI-DNI

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
  • har dokumenterad arbetslivserfarenhet av robusthetsanalyser inom järnvägssystemet
  • har arbetslivserfarenhet från järnvägssystemets signalsystem
  • har arbetat med systemstödet LUPP
  • har körkort för personbil

Du som utredare kommer att ställas inför svåra arbetsuppgifter och för att lyckas i rollen behöver du på ett självständigt och initiativtagande sätt se vad som behöver göras och agera därefter. Du kommer att arbeta med problemställningar som ställer krav på din analysförmåga. I rollen behöver du veta vem/vilka inom enheten eller organisationen som du behöver vända dig till och det ställer krav på din förmåga att kommunicera, samarbeta samt samverka med enskilda individer och/eller grupper. Ditt sätt att arbeta på gynnar alla parter på bästa sätt och du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Övrig information

 

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

 

#LI-DNI

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-24