Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utredare Vägkropp

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare Vägkropp. Vi vill ha din ansökan senast den 14 augusti.

Vill du arbeta som Utredare Vägkropp i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del i utvecklingen av vägkroppens tillstånd? Som Utredare Vägkropp inom enheten Tillstånd Väg får du arbeta med tillståndsmätningar, analyser, utredningar och utveckling inom detta område. Detta görs ibland självständigt men oftast i samarbete med andra inom enheten. I enheten finns andra utredare, teknikområdesansvariga inom vägkropp och andra teknikslag såsom beläggning. Samarbete sker även i stor utsträckning med specialister på Investering för vägkroppsfrågor. Våra utredningar är viktiga för ett robust och framkomligt vägnät till en samhällsekonomisk kostnad.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Planera, genomföra, analysera och följa upp tillståndet i anläggningen på både kort och lång sikt.
 • Ta fram, redovisa och föredra analyser och resultat i olika sammanhang såväl internt som externt.
 • Utgöra stöd inom området och besvara frågor internt/externt.
 • Delta i verksamhetens förvaltning och medverka i utveckling av system för tillståndsbedömning, Asset Management, LCC, Val av åtgärder etc.
 • Analysera och kvalitetssäkra insamlad tillståndsdata.

Då vi arbetar nationellt och har ett stort geografiskt område är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet. Dessutom kommer du att medverka och genomföra dialoger och olika informationsinsatser med interna och externa parter.

Du kommer att vara ett viktigt stöd till verksamheten vid implementering av strategier, arbetssätt etc inom och utanför verksamhetsområde underhåll.

I arbetet ingår även viss arbets-/projektledning och budgetansvar för förvaltning, utveckling av verksamhetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har en civilingenjörsutbildning 180hp med inriktning mot anläggning eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har mer än 5 års erfarenhet av arbete med vägkropp med inriktning på analyser, utveckling och kvalitetsfrågor
 • har mycket goda kunskaper i Office-programmen samt andra förekommande IT system inom området
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • har B-körkort

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av Asset management eller LCC inom vägkonstruktion
 • har erfarenhet av att arbeta med avancerade metoder deflektionsmätning, georadar och seismik

Som person är du drivande, strukturerad och självgående. Det är viktigt att du är kommunikativ och har en utåtriktad framtoning. Du har en god analytisk förmåga, är ansvarsfull och noggrann och ser utveckling och utvärdering av olika handlingsalternativ som en naturlig del av arbetet. Att leda, styra och fördela arbete ser du som en självklar del av arbetet. Du har dessutom lätt för att samarbeta med andra.

 

Övrig information

Intervjuer kommer att hållas på Trafikverkets kontor i Solna 26-27 augusti.

Tester kommer vara en del i denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-14