Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Underhåll

Verksamhetsutvecklare

Välkommen att söka jobb hos oss som Verksamhetsutvecklare. Vi vill ha din ansökan senast den 6 oktober.

Som verksamhetsutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som verksamhetsutvecklare får du ett omväxlande arbete, där du är med och formar våra processer för att säkerställa leveranser i den värdekedja som verksamheten är en del av. Du kommer tillhöra en enhet inom järnvägssystem som framförallt arbetar med byggnadsverk (bro, tunnel, bergskärningar, bullerskyddande anläggningar) och bankroppar. Vi arbetar nationellt inom olika delteknikområde och din roll blir att fokusera på helheten och verka för att de olika verksamheternas byggstenar integreras med varandra på bästa sätt. Tillsammans kommer vi att driva utveckling, planering och uppföljning av verksamheten framåt. Det kan t.ex. handla om arbetssätt, samarbeten inom avdelningen, med andra avdelningar eller externa parter. Du kommer också driva mindre uppdrag och projekt inom verksamheten. 

En av de första arbetsuppgifterna du kommer få ta dig an, är att göra en kartläggning av vår verksamhet för att hitta relationer och integrationer mellan teknikområdena. Du kommer också se över vår IT-struktur samt utveckla och driva arbetet för att möta kraven i den påbörjade resan mot den digitaliserade världen. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har förmågan att identifiera och dra slutsatser på en övergripandenivå ur ett helhetsperspektiv. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskat resultat. Du skapar struktur, koordinerar och driver arbetet framåt. Du har en god kommunikativ förmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. 

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom systemvetenskap eller logistik alteranativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års relevant arbetslivserfarenhet av exempelvis verksamhetsutveckling där du arbetat med t.ex. förmåge-, process-, informations- eller begreppsmodellering eller kravhantering av IT-lösningar
  • har goda kunskaper i tal och skrift i svenska
  • har goda kunskaper i tal och skrift i engelska

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-06