Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Färska studenter på projektbesök

Nyanlända studenter vid Luleå Tekniska Universitet besökte två av projekten i region Nord. En grupp med 40 väg- och vattenstudenter åkte till E4-projektet Åkroken–Rolfs medan 20 från samhällsbyggnad besökte järnvägsprojektet Luleå Malmbangård.

De färska studenterna får information om hur Luleå malmbangård renoveras under sommaren av Lars-Gunnar Henriksson och Peter Olsson.
De färska studenterna får information om hur Luleå malmbangård renoveras under sommaren av Lars-Gunnar Henriksson och Peter Olsson.

I Kalix fick eleverna träffa Svevia som bland annat visade den nybyggda bron över E4, som är en del i projektet där vi bygger 2+1-väg den sista sträckan in mot Kalix söderifrån.

– Det var roligt att följa med studenterna till Kalix, och jag som är ny i distriktet fick samtidigt själv se projektet och träffa entreprenören på plats, säger Helena Axheim som är projektenhetschef för Norrbotten och ansvarade för informationen om Trafikverket och distriktet tillsammans med Peter Olsson, programansvarig projektledare.

Besökte Luleå malmbangård

Vid Luleå Malmbangård mötte eleverna också Infranord och Tyréns som berättade om sin verksamhet och hur det hänger ihop i projekten. Projekt Luleå Malmbangård omfattar byte av makadam, sliprar och räler på 10 spår med totallängden 7,2 km.

Det är sex etapper i projektet där trafiken av malmtåg och ståltåg passerar flera gånger per dag.

– Vi är glada att få göra det här och det är viktigt att få en tidig kontakt med just de här studenterna som vi hoppas kunna knyta till oss på olika sätt längre fram i deras utbildning. Det känns bra att vi också har startat ett arbete internt i regionen för att framöver arbeta mer samlat gentemot universitetet, säger Jörgen Simu, avdelningschef för verksamhetsområde Investering i region Nord