Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Händelserik vecka på Trafikverket

Just nu händer det massor av roliga saker på Trafikverket. I veckan hälsade vi bland annat vår nya generaldirektör Lena Erixon välkommen men även flera andra nya medarbetare.

Efter tre år som generaldirektör för FMV hälsas Lena Erixon välkommen tillbaka till Trafikverket. Lena har en bakgrund inom Trafikverket och tidigare Vägverket då hon bland annat arbetade som Vägverkets generaldirektör. Innan dess har hon varit ekonomidirektör i Södertälje kommun, och arbetat på kommunförbundet och finansdepartementet. Många har uttryckt glädje över att hon nu kommer tillbaka till Trafikverket.

Men det är inte bara Lena som börjar på Trafikverket utan även 14 förväntansfulla traineer som rekryterades innan sommaren. Nu väntar ett 18 månader långt spännande program där de inte bara kommer att få lära känna varandra och sina handledare utan också hela Trafikverket. När programmet är avslutat kommer de att arbeta som markförhandlare, projektingenjörer, projektcontrollers, utredare och planerare på Trafikverket runt om i landet.

Förutom ny generaldirektör och nya traineer börjar också ett flertal praktikanter på Trafikverket. Inom ramen för praktikprogrammet Tekniksprånget ger vi teknikintresserade ungdomar möjligheten att upptäcka ingenjörsyrket. Tekniksprånget är ett praktikprogram för avgångselever under 21 som är behöriga att söka en ingenjörsutbildning. Läs mer här.

Trafikverket är en av arbetsgivarna som under 4 månader tar emot praktikanter för att låta dem upptäcka vilket spännande jobb ingenjörsyrket faktiskt är.

Vill du veta mer om Trafikverket och vad som händer inom väggarna är du välkommen att besöka våra jobb & karriärsidor men även följa oss på Facebook och LinkedIn.