Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Niclas Lamberg och Karin Östman fick pris för arbetet med Attraktiv arbetsgivare

På Universum Awards prisutdelning fick Karin Östman och Niclas Lamberg ta emot varsitt pris som vinnare för engagemang inom Trafikverkets attraktivitetsarbete.

Karin vann priset Årets Employer branding-manager 2017 för sitt stora engagemang, ambitiösa arbete och för att ha lagt stor vikt vid att visa bredden och djupet av möjligheter som finns hos Trafikverket. Niclas vann priset Årets Personaldirektör 2017 för att ha breddat Trafikverkets image och för att han är en stor inspiration för alla personaldirektörer runt om i Sverige.

Niclas Lamberg och Karin Östman.
Niclas Lamberg utsågs till Årets personaldirektör och Karin Östman blev Årets Employer branding-manager.

Med Employer branding menas hur ett företag eller organisation uppfattas som arbetsgivare av potentiella, nuvarande och tidigare anställda. Inom Trafikverket kallar vi det attraktiv arbetsgivare, att arbetsgivarvarumärket ska ge en positiv inställning till Trafikverket, att visa på hur det är att jobba här och vad man kan förvänta sig.

Karin Östman är glad över priset.

– Det är jätteroligt att det arbete jag och flera andra har lagt ner uppmärksammas. Det är viktigt för Trafikverket men också för hela Sverige att vi har rätt kompetens.

Juryns motivering för Karin lyder:

"Karin har arbetat med frågorna på ett mycket ambitiöst sätt och nått ett stort engagemang internt. Resultaten externt har inte heller låtit vänta på sig. Hon lägger stor vikt vid att talangerna skall kunna se den bredd och det djup av möjligheter som finns hos denna arbetsgivare. I sitt arbete har hon också engagerat ledningen. Vi tycker därför att denna person kan tjäna som en stor och positiv förebild för många andra."

– Det är självklart hedrande att få det här priset, säger Niclas och poängterar samtidigt att det är oerhört viktigt att det vi lovar utåt också ska uppfattas av våra medarbetare internt.

Juryns motivering för Niclas lyder:

"Niclas har rivstartat arbetet med Employer branding inom företaget. Han har med stor kraft förankrat och etablerat frågorna på ledningsnivå inom företaget. Med starka resultat i ryggen är det med en stor portion fingertoppskänsla som han väljer ut personerna som får representera företaget. Företagets image har under hans ledning breddats och gjorts djupare och det är tydligt att företaget nu attraherar en större bredd av studenter. Niclas är en stor inspiration för alla personaldirektörer runt om i Sverige."

Prisutdelningen ägde rum på Berns i Stockholm den 15 mars.

Fakta Universum

Universum är ett globalt företag som stöttar arbetsgivare med hur de kan attrahera nya och behålla befintliga medarbetare som matchar organisationens värderingar och syfte. De genomför årligen Sveriges största karriärundersökningar bland studenter och yrkesverksamma genom FöretagsBarometern och KarriärBarometern med över 40 000 deltagare.