Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Jenny Silver blir lokförare. Fotograf: Eva Runfjord, Trafikverksskolan

Jenny Silver blir lokförare. Fotograf: Eva Runfjord, Trafikverksskolan

Nytt spår för Jenny Silver

Hon är en folkkär sångerska och uppskattas av en bred publik efter flera julshower, melodifestivaler, tv-program och andra uppträdanden. Nu går Jenny Silver på Trafikverksskolan och breddar sig för att bli lokförare.

Efter 26 år i underhållningsbranschen är Jenny Silver redo för nya utmaningar.

– Musiken har jag alltid i mig så den lämnar jag inte. Nej, det är mer artisteriet jag tar ett break ifrån.

Jenny ville vara Benny

Jenny växte upp i Ängelholm och musiken kom in tidigt. Vid sex års ålder började hon själv spela piano. Medan kompisarna drömde om att vara Agneta i ABBA, ville Jenny helst vara Benny.

Ändå blev sången det främsta instrumentet och som 17-åring slog hon igenom som sångerska i dansbandet Candela. Parallellt med naturvetenskapliga studier på gymnasiet for gruppen land och rike runt och spelade.

Lokförare känns helt rätt

Under våren 2016 har Jenny, tillsammans med sin man Boris och sina två barn, flyttat tillbaka till Ängelholm. Hon har valt att trappa ner artisteriet och satsar nu helhjärtat på att bli lokförare. Närheten till familjen, skogen och havet gjorde valet lätt. I Ängelholm finns även Trafikverksskolans lokförarutbildning.

– Jag har alltid gillat teknik och jag är inte feg. Jag tvekar aldrig att prova för att se vad som händer. När jag bestämde mig för att plugga sökte jag till både stadsplanerare och lokförare. Lokföraryrket kommer passa mig bra, det är omväxlande med varierande tider, platser, sysslor och man är i ständig förflyttning. Jag blir mer och mer förtjust i yrket ju längre tiden går. Det här känns helt rätt!

Vill köra sitt eget Rocktåg

Tiden innan jul pendlade Jenny till Göteborg varje helg. Tillsammans med artistkollegan Peter Simson uppträdde hon på Julshowen Vinter.

– Givetvis tar jag tåget, men helst hade jag velat köra det. Vem vet, jag kanske drar igång ett eget Rocktåg och kör själv, säger Jenny och skrattar.

Visste du att Jenny:

  • deltagit i tre melodifestivaler
  • var skolkompis med Jill Johnson. De sjöng på gymnasiets skolavslutningar
  • älskar att köra bil (kör hon på natten lyssnar hon helst på P2)
  • planerar starta en kör för alla i Ängelholm som vill sjunga