Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sandra tog ett språng in i framtiden

En fyra månader lång praktik i vår verklighet kommer ge inblick i den spännande framtidsbransch som Trafikverket befinner sig i. Sandra Arvidsson är en av dem som fått chansen.

Anna Karlsson, projektledare i Växjö, har tagit emot Sandra Arvidsson som via Tekniksprånget har fått möjligheten att arbeta i Trafikverket.

Vilka förväntningar kan man ha på en praktikant från Tekniksprånget?

– Det viktigaste är att väcka en nyfikenhet och ett intresse för vår bransch och inspirera att plugga teknik och läsa till ingenjör. Jag hoppas Sandra ska lära sig mycket på sin fyra månader långa praktik hos oss, säger Anna.

Sandra har gått ur gymnasiet och intresserat sig för Trafikverket. Hon har nyss börjat och det blir hennes första riktiga jobb. Hon kommer att hjälpa till med projektet E4 Ljungby–Toftanäs och även assistera med att ta fram en plan för gång- och cykelvägar i Kronobergs län.

Hur känns det här Sandra?

Sandra Arvidsson– Det känns bra, det är mycket på gång och väldigt kul. Trafikverket är så stort! Jag gillar att planera och har funderat på att bli ingenjör. Det är roligt att se olika delar och hur det går till. E4-projektet är häftigt. Jag började för ett par veckor sedan så jag har inte hunnit med så mycket än men alla här är mycket trevliga och välkomnande, säger Sandra.

Vi hoppas att Sandra blir intresserad av att söka in till någon teknisk högskola längre fram. Kanske ses vi igen om några år.