Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sommarjobbare bidrar till verksamhetsnytta

Våra sommarjobbare bidrar till nya perspektiv och utvecklar vår verksamhet. Två sommarjobbare i region syd har tagit fram ett arbetssätt som underlättar samarbete och dialog mellan våra verksamhetsområden.

Lisa Olsson  och Lovisa Harrysson har tagit fram en checklista för stöd vid kvalitetssäkring.
Lisa Olsson och Lovisa Harrysson har tagit fram en checklista för stöd vid kvalitetssäkring.

Lovisa Harrysson och Lisa Olsson gjorde under sin sju veckor långa praktik ett jobb där de tog fram en checklista för att beskriva åtgärder och säkra kvalitet av projekt. Resultatet? Ett lättanvänt stöd som utgår från olika medarbetares tankar om vad som är viktigt att tänka på vid kvalitetssäkring.

Checklistan blir också ett underlag till vidare dialog mellan vårt verksamhetsområde planering och investering. Checklistan består av ett trettiotal ja-/nej-frågor som är uppdelade på tio olika kategorier. Frågorna berör bland annat bakgrund och motiv till val av åtgärd, avtal, lagkrav, miljöförutsättningar, budgetkalkyler och tidsplan.

– Listan bidrar till en bättre gemensam bild av projekten för att säkra tid, kostnad och innehåll, säger Eva Kühl som har varit handledare för Lovisa och Lisa tillsammans med Nina Hydbom Drennan.

Checklistan kan användas av granskare med olika grad av erfarenhet och hjälper till att överbrygga och jämka glapp.

– Lovisa och Lisa har gjort ett bra jobb. Det är roligt och nyttigt att handleda sommarjobbare, jag skulle gärna se att vi tog in fler till Trafikverket. De tillför verkligen mycket, avslutar Eva.